Iste butun bu maddeler iletisimsizlikten, anlayissizliktan geliyor. Ben bundan bahsediyordum bir onceki mesajda
Karsisina alip durum boyle boyle boyle demek varken neden millet binbir sekile girsin? Ne gerek var yalan dolana, sahtelige?
Isin kotu tarafi ise toplum bu yaklasima bayiliyor, bunu onayliyor ve en ideal yolun bu oldugunu dusunuyor. Gercekten insan hayret ediyor
konu sahibini tenzih ederek ben de düşüncelerimi şöyle açıklayayım:
evet bu böyle malesef. millet olarak böyleyiz biz. kibarlıktan mı dersin kalp kırmamak için mi yapılır bilinmez. ama yaptığımız şey ikiyüzlülük başka bir açıklaması yok. eve bir kadın gelmiş evde oturuyor. evin reisi geliyor kadına hoşgeldin boş geldin muhabbeti yapıp 30 40 dakka sohbet ediliyor. kadın gidince karısına ben bu kadından hoşlanmıyorum bir daha eve getirme deniyor. az önce kendin deseydin ya be adam.
avrupda bara gidersin ya da bir pizzacıda gördüğün güzel bir bayanın yanına gider güümser ondan hoşlandığını die getirir bir içki içmeye davet edersin. kadın gelir açıkca sana sorar benimle yatmak istiyor musun diye adam dürüstçe evet der. bizde evli adam karısına diyemiyor açıkca

yani mesele aslında çok derin sosyolojik bir vaka