Cappystarj0e adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@ertan2002 hocam, söylediklerine saygı duyuyorum. Fakat ben kötümser değilim bu konuda.

Google, bazı yerlerde (çoğu kişi ancak Google+'ı örnek veriyor) yenilgiye uğramış olabilir ama Google yine de büyük bir şirket ve tecrübe ettikçe daha iyisiyle geliyor ve devam ediyor.
Üstelik bu sefer çoğu kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Dart üzerinde çok ciddi yatırımlar var.
Ayrıca Javascript'in eksik olduğu da bir gerçek. Sırf onun eksikliğinden TypeScript diye bir şey çıktı.
Dart hem type konusunu çok iyi çözüyor, hem de JS'den daha hızlı çalışıyor. Hatta hız konusunda Java ile yarışıyor.

Genelde programcıların yeni bir dile başlamak için çekinceleri oluyor.
Bu çok doğal, ben de ilk duyduğumda neden Google, Flutter'ı JS üzerine kurmamış ki dedim.
Fakat inceledikçe, daha iyi gördüm ki, Java veya JS bilen zaten Dart'ı çok çabuk kavrıyor, çünkü Syntax çok benziyor.

Ön yargılı yaklaşmamak gerek bence, şimdiden öğrenirsek ileride kazançlı çıkacağız diye düşünüyorum.
ben ögrenilmesin diye bir sey demedim hocam, aksine ben de ögrenenlerden biri olacagim. Ancak cok ciddiye alip her seyi onun üzerine bina etmem ya da isyerinde hadi bunu kullanarak bir uygulama gelistirelim demem. Zaman ne gösterir bilinmez, google+ belki farkli bir mecra ama kotlin tam bir hayal kirikligi oldu. Ilk ciktiginda java'nin yerine gececek vs deniyordu ama sonuc ortada yok. Ki javascript, java'dan cok daha derine islemis durumda cünkü hemen hemen tüm yazilimcilar bir sekilde javascript e bulasiyor.

Pure javascript in elbette kisitlamalari var, en basitinden client tarafi icin tasarlanmis bi sey ki gayet mantikli ancak günümüz sartlari js nin de evrilmesine yol acti ki o yüzden js tabanli bir cok kütüphane türedi, mobilden web'e kadar hatta socket islemlerine kadar. Bir dilin daha emekleme asamasindayken js nin yerini alabilir demek cook büyük bir yanlis. Belki 1 sene sonra bi cok sey daha netlesir ve insanlar önünü görür..

Kisaca; ögrenip bi seyler yapilabilir kisisel olarak ama profesyonel is hayati icin suan erken oldugunu düsünüyorum.

Biraz daha detaylandirmak gerekirse;

https://insights.stackoverflow.com/survey/2019

burdaki sonuclara göre flutter un kullanilma orani %3.4 henüz. ve dart dilinin diger tüm dillere oranla kullanilma orani %1.9 ve bence yeni bir dil icin gayet iyi bir oran. Ama listenin basina bakinca javascript i %67.8 olarak görürsün, dart in o seviyeye gelmesi icin cok zaman gerekiyor.. Bakalim zaman ne gösterecek