Konuda şöyle bir tartışma dönmüş spam vs kopya içerik muhabbetleri.
Bu konudaki spam yapmak kelimesi Türkçe'de çok yanlış kullanılıyor gibi.
Bu durum aynı menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur gibi bir duruma dönüşmüş.
Spam siteler genelde kopya içerikli siteler olur. Kopya içerikli siteler de istenmeyen siteler zaten. Aynı kelimenin onlarca varyasyonunda site yapıyorsanız bu da kopya içeriktir zaten. Buna burada spam denmiş.
Spamın gerçek kullanım alanı istenmeyen mailler. İlk başta mtnyvz, demiş ki spam zaten kopya içeriktir. Doğru demiş. Spam site kopya içeriktir. Siteden bahsediyorsak spam siteler için de kopya site tabiri çok doğru bir tabir. 100 kelime yazıp sayfa oluşturmuşsunuz özgün sayfa olmuş buna da spam diyorsanız pes.
Siz sağdan soldan kullanıcı istemeden pencere ile kullanıcı karşısına çıkıyorsanız popup pencere olur. Bu başka olay.
Bir film arıyoruz, korsan izleyeceğiz. Burada spam site diye tabir edilmeye çalışılan sahte siteye eleman serpiştirmiş filmi full izleyi, konusunu, afişini, resimleri, siteye giriyoruz filmi izleyeceğiz tıklıyoruz playerı yükleniyor gifiyle değiştirmiş, yazmış üste film açılması 2-3dk sürebilir lütfen bekleyin. bekle ki film açılsın. Abicim bu siteye spam site denmiyor, olta site, sahte site, sahte içerik deniyor. Eleman arka planda monero kazıyor sen film açılacak diye bekleyedur.
Kullanıcıları kandırmak istiyorsanız phishing (olta) site denir.
Olta siteler genelde ************** yapıp kişilerin bilgilerini çalmaya çalışan sitelere denir.
Bu spam kelimesini sitelerde bu şekilde kullanırsanız kavram karmaşası ortaya çıkar.
Altta şu yazana bakıyorum da siz buna spam yapmak diyorsunuz. O zaman bu sitede spam yapmayan kişi çok çok az.
Ancak işte ince bir nokta var bu SPAM(!) dediğiniz olayda. Gerçekten kullanıcıyı kandırarak bu tarz kazançlar oluyorsa zaten google banlar. Ama şu alıntı yaptığım olayda adsense kurallarına kesinlikle aykırı diyebileceğimiz bir durum yok.
Konuda yanlış anlatım yüzünden boşa tartışma çıkmış.
Konuyu gördüğünde kendisinin de konuyla ilgili bir yorumu olduğunu ancak tekrardan herhangi bir tartışmaya yol açılmasını önlemek amacıyla yorumda bulunmasını istememiştim. Benim yorum yapmasını istememiş olmama rağmen kendi rızasıyla kimseyi incitmeden yorumda bulunmuş olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu konuda bu kardeşimin dışında tanıdığım hiçbir arkadaşımın yorumu bulunmamaktadır. Son cümlemdeki açıklamayı yapmamın amacı akıllarda oluşabilecek "tanıdıklarına yorum attırıyor" düşüncesinin önüne geçmeye çalışmaktır.
Gökhan kardeşimin konuda üstü kapalı olarak belirtmiş olduğu üzere amaç; legal olmayan bir hizmet arayışı içerisinde olan kullanıcıları bir sitede toplayıp aradıkları sektöre reklamlar sayesinde ulaşmasını sağlamak. Sitede reklamlara yapılan tıklamalar sonucunda muhtemelen aradıkları hizmete ulaşıyorlar. Legal olmayan reklamların da Adwords üzerinde döndürülebildiğini hepimiz biliyoruz. Ki öyle olmasa sektör ile alâkalı reklamlar kesinlikle çıkmaz. Legal olmayan reklam verenlerin aradıkları türden kullanıcılar oluyor bu kişiler zaten. Ayrıca kendisinin de belirtmiş olduğu üzere kazancı iyi sayılabilecek birçok Ülke için çalışma yapıyorum. Türkiye'de de sektörün reklam verenleri mevcut tabi ama yurt dışı kazançları baz alındığında Türkiye kazancı vakit kaybından başka bir şey olmuyor.
Spam kavramı için vermiş olduğu bilgiler için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.