Merhabalar
Bir süredir ankara'da sahte, geçersiz tıklama alıyor reklamlarım ancak Ip bloklarını engelliyorum, gelen saldırı IPleri örneğin 46.155.x.x veya 46.154.x.x ancak bu vodafone Ip aralığı komple kapattığımda vodafonelar kapanıyor. ama bu seferde Aveadan geliyor elbette saldırı.Çünkü saldırı mantığı mobil telefon bilgisayara bağlanıp yapılıyor. Yaptıklarımı size anlatayım bunun haricinde ne gibi önlemler alınabilir ? bilgi sahibi kişilerden yardım istiyorum. Gerçi herkes adwords uzmanı sözde ama kime sorsam parayla destek veririz diyorlar ama benim yaptıklarım kadar bile bilgileri yok. Vereceğiniz destek ne diyorum doğru dürüst bir cevap yok.
Yaptıklarım ;
- Ipleri aralıklarıyla engelliyorum ama komple avea yı kapatmak çözüm değil çünkü müşterilerin zaten %70 kadarını engellemiş oluyor bu.
- Konum bazlı işaretleme yapıyorum. Tüm ankara yerine belirli bölgelere km bazlı reklam veriyorum gene geliyor
- Google geçersiz ödemeleri 100tıklamadan 60ı geçersiz diyor 40ı bize kitliyor. Geçersizlerin parasını da verene kadar 40 takla atıyor. Verdiği felan yok doğru dürüst hala bir sürü alacağım var görüşüyorum sürekli
- Kelimeler zaten sıralı eşleme onda sorun yok adamlar zaten anahtar kelimelere yönelik saldırı yaptığı için o bir kaçamak değil
- Google için ayrı, türkiyedeki internet altyapısı için ayrı farklı fikirlerim var. Fantazi kuruyorum günlerdir. Google bu konuda yapcak birşey yok diyorlar Tr deki Ip sorunu yüzünden oluyor diyorlar. Gene herzaman olduğu gibi altyapı eksikliğimizin ucu bize batıyor...
= Bunlar dışında neler yapılabilir ? yardım istiyorum bilgi sahibi kişilerden.Şimdiden teşekkürler iyi formlar