Bu konuda yazılanları tarafsız bir şekilde okudum ve bazı kısımların yararlı olduğunu düşünüyorum. Konu sahibi de ziyaretçiler de kendilerine bilgi olması açısından, fikir vermesi açısından okursa yararlı olur. Yoksa kimse size burada laf sokmak, kabadayılık yapmak için bulunmuyor.

Digiklan arkadaşımızın çoğu söylediğine katılıyorum. Kendisi biraz gerçekçi davrandığı için sana yanlış/kötü gelebilir ama inan söyledikleri gerçekler. Hakkını tabiki arayacaksın, tazminat vs. herşey için mahkemeye başvurmanı da onaylıyorum. Ama iş/maaş konusunda maalesef sektörün gerçeklerini biraz daha iyi anlaman gerekiyor.

Türkiye'deki sektör, çalışma koşulları ve maaşlar maalesef Avrupa'daki gibi değil. Kıyaslama yapmak yerine bu ülkenin şartlarına uyum sağlaman ve kendin için en yararlısı hangisiyle onu elde etmen için uğraşman gerekiyor. Takıldığın konularda da forumdan bilgi ve yardım isteyebilirsin.

CV, bilgi birikim vs. her zaman iş yapmıyor. Bu forumda ne cv, ne sağlam bilgisi olanları tanıyorum ama iş ticarete gelince maalesef bunun karşılığı yok. Benim de CV'im eğitim ve yabancı dil olarak üst seviyelerde. Sektörel deneyimim 15-16 yıllık fakat bir işe girsem alacağım maaş 3k civarında olacağından dolayı şuanda co-working hizmeti veren bir şirkette kendi işlerimle uğraşıyorum. Çoğu zaman çok fazlasını kazanıyorum ve rahat bir çalışma hayatım var. Fakat benim bilgi birikimim çoğu şirkete maddi olarak çok fazla şey katmadığı takdirde bana şahsi olarak çok şey katıyor ve bu şekilde yararlı oluyor. Senin bilgi birikimin, deneyimin, tecrüben de belki şirketlerde çok fazla maddi olarak etki etmiyordur. Ama sen kendi işinde, kendi projende çok daha başarılı olabilirsin. İş ararken de, işssizken de deneyebilirsin.