Gerçekten yazılanlar şaka gibi. Herkes ne kadar abartarak anlatıyor. Son 6 ayda 10 kez Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine gitti. 19 nisanda da kız arkadaşımla Odesa'ya gideceğim.
KİMLİK OLAYI
Bazı arkadaşlar kimlikle gelenleri geri gönderiyorlar demiş. Ya öyle şey olur mu? Eskiden sadece migration formunu doldurup sorunsuz giriyorlardı. Şimdi ise migration formu ile kontrol ofisine girip cebindeki parayı kameraya gösterip, turist olarak geldiğini belirtip geçiyorsun. Eğer yanında paran yoksa veya 10bin eurodan fazla varsa geri dönmen muhtemel. Cebinde parasız gelende zaten olmaz.
KONAKLAMA VE HARCAMA
Dönemsel olarak değişiklik gösterse de Kiev ucuz, Lviv Kiev'den %25 daha ucuz.
Mayısın ilk 2 haftası Lviv'de fiyatlar zirvedir. Ancak sevgili ve eş ile gidilebilecek en iyi Ukrayna şehridir. Ben 5 kez gittik ve Lviv'i görünce hiç Kiev'e geçmedim. Konaklama için kesinlikle otel tercih etmiyorum. Yerel siteleri üzerinden ev kiralıyorum. Sorularınız olursa yine yanıtlarım.
Rezervasyon konusunu biraz açar mısınız? Biz arkadaşlarla Odessa, Lviv ve Kiev şehirlerini tek tek gezmek istiyoruz. Otel rezervasyonunu her şehir için önceden yapmamız şart mı? Açıkcası biz Odessa ile için 3 günlük rezervasyon yapar sonra Lviv ve Kiev'e giderken sırayla diğerlerinde rezervasyon yaparız diye düşünmüştük. Havalimanında bize hop kardeşim siz 10 gün burada gezeceksiniz ama 3 günlük rezervasyonunuz var demez mi?