Bilgi birikimi ticari işletmeler için önemlidir.
Önemli olmasa kariyer nete girip iş ilanlarında 5 yıl deneyimli vs.. ilanları olmaz.
Örnek vereyim hepsiburada gibi bir firmada 5 seneden fazla çalışan neredeyse yok.
Benim söylediğim şey sektörün bu tarz düşünceler yüzünden aşağıya, daha aşağıya çekilmesi.
Firma seçimlerini hiç düşünmüyorum işten çıktıktan sonra ev kirasının 1.500tl olduğunu düşünüyorum ve bu işletmeler maaşını almak için mahkemeye gideceksin, dava açacaksın diyerek kimseye hakkını vermiyor.
Bilgi birikim önemlidir burda parantez açıyorum. Ticari faliyetlerindeki etki kadar önemlidir. Sen bilgi birikim ile ticari olarak karı %10 arttırıyorsan çok önemlidir. Yada bilgi işlemci olarak sistemin devamlılığını yani ticari faliyetin sürekliliğini sağlıyorsan çok önemlidir.
HepsiBurada gibi firmada 5 senenin üzerinde çalışan olmamasının sebebi, 5 yıl hepsiburada gibi bir yerde çalışmış olan kişilerin piyasada kalbur üstü, nitelikli, kendini geliştirmiş diye nitelendirilip diğer firmalardan gelen yüksek teklifleri kabul edip şirket değiştirmeleri olabilir mi ?
İşten çıkarma sonrasında sonuna kadar haklısın, işten çıkarırken bütün haklarını vermesi gerekir.