digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen bir gun bir isletme kur elemanlarina 5 er 10ar bin maas ver o zaman.

Hayatinizda bir isletme kurdunuzda mi konusuyorsunuz merak ediyorum.

2000 lira bilgili adama vermek hakaret falan degildir.

Sen maasi insanlarin bilgi birikimine karsi verilen takdir saniyorsun herhalde. Bilgili okumus insanlara saygidan 4000 liradan az maas vermeyecek miyiz? Ticaret boyle islemez. Sen bir ticari faaliyetteki onem derecene gore maas alirsin. Bilgin ve becerilerin de nadir ve yararli oldugu takdirde maasina etki eder.

Kolelik duzeni degil ya daha cok verenini bulsun onu da bulamiyorsan kendinisini yapmaya ugraisirsin. Sen sana 2 kat maas veren sirketi bulunca nasil basip oraya gecersen senin sirketin de senden ucuza senin isini yapani bulursa seninle degil onunla calisir.

Demek ki bu kadar bilgi birikimi para etmiyor. Ediyor olsa kendi isini yapar 2500 liraya bakmazdi arkadas. Sizin yaptiginiz ise ve becerilerinize 10 bin veren varsa gider orada calisirsin.

Eger Veren yoksa kusura bakma ogrendiklerinin hepsi maddi olarak bostur. Cunku tuccar adam akillidir, kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. Tuccar adam kendisine para kazandiran ve nadir bulunan yetenekleri elde tutmaya calisir. Size yol veriyorsa sizin yaptiginiz isleri yapabilecek adam sayisi fazla oldugu icindir.

Bu arada konuyu acan arkadasin vasiflari da corba gibi herseyden biraz var ama hic biri tam degil. Herseyden biraz olacagina cok cok iyi grafiker olsa, cok cok iyi seo uzmani, cok cok iyi sosyal medya uzmani olsa zaten asgari ucretin 3 katini begenmez kendi isini yapar.
Arkadaşım bu konu altına yazmassan sevinirim.
Ben 35 yaşındayım.
18 yaşımdan beri bu işlerden ekmeğimi kazanıyorum.
Hayatımda iki defa işletme kurdum
Saçmalayıp durma. Ticari faaliyetteki öneme göre maaş alırmış bilmem ne gibi cümleleri git mahallendeki arkadaşlarına anlat.
Bir şeyden anlıyormuş gibi gelip yazma lütfen.
Benim adıma konuşup fazla maaş vereni bulunca geçersinli cümlelerde kurma
Sektörden bihabersin anlaşıldığı kadar ik nedir bilmez birisin.
Yazma bu konunun altına git başka yerde debelen. Tanımadığın insanlara iftira niteliğindeki palavraları sallamaya utanmıyorsun
Erkeksen koy cvni ortaya bakalım neymişsin atıp tutuyorsun. Koyamıyorsan da yazma kardeşim.
Sektörün içine edenler senin gibi bağnaz düşünenler oldu zaten.