Merhaba arkadaşlar,

24 nisanda bedelli askerlik için İstanbul'a gideceğim. Askerlik sonrası şehrimi de hayatımı da değiştirmek istiyorum ama onda da kararsızım. Aslen turizm kökenli birisiyim, askerde yoklama kaçağı olduğum sıralar çalışamadığım için memlekete döndüm. Bu ara, bir iki iş yeri açtım. Ben iş yeri açtım piyasalar öldü, Kayseri adı büyükte olsa kendisi küçük bir şehir ve çok kirli ticareti var baktım olmuyor, yapamadım. Son ortaklığımı da askerlik bahanesi ile sonlandırdım.

Şimdi seçeneklerim arasında İzmir'e gidip aynı otelde işe başlamakta var ama içimden bir ses olm İstanbul'a gitmişsin boşver kal orada önce biraz acı çek, aç kal iyi kötü bir iş bul sonra yeniden ufaktan ticarete başla diyor.

İyi veya kötü 3 sene kadar kendi işimi yaptım, şimdi yeniden şartlara bağlı çalışmak biraz tuhaf geliyor. Hem kendi işin olunca az da olsa çokta olsa senin oluyor, bunun mutluluğu da oluyor. Bedelli askerlik vs derken öyle varlıklı biriside değilim. Son varlığım belki de ona gitti. Şu an herkes gibi cebinde 3 5 lirası olan gayet sıradan alt seviye bir insanım. İstanbul o yüzden korkutuyor. İzmir de konaklama bedava ama her şey sabit, iş sabit para sabit yükselme yok alçalma yok risk yok gelecek yok. Kayseri'ye dönüp bir şeyler yapsam yapamıyorum bu şehirde, denize ve insanlara alıştıktan sonra Kayseri çok tuhaf, yapay, itici bir şehir geliyor.
Cep delik cepken delik siz olsanız ne yapardınız? hangisi mantıklı ne yapmalıyım?