@ChatMynetci; kanka senin yaptığın spam'ın ağa babası yalnız yaptığın spamın sonucu çok önemli. Olay üstü kapalı kısaca şu şekilde internette bir hizmetten ücretsiz biçimde yararlanmaya çalışan geniş bir kitleyi benim sitemde bunu sağlayan birçok adres var alın size link diyerek çekiyorsun ve ardından uzun bir makalenin içerisine reklamları gömüyorsun, sayfana gelen kullanıcılar makaleni okumuyor bile google reklamlarınında reklam olduğunun dahi farkına varmıyorlar sadece istediklerine ulaşacak linkler zannediyorlar ve tıklıyorlar.
Tabi tıkladıktan sonra hizmet satın alacakları sitelere girmiş oluyorlar. Sonuca ulaşamayınca hadi diyorlar satın alayım gitsinde bitsin bu beleşini arama davası bıktım artık.
Dahada kısası senin aslında burada yaptığın iş bedavaya kaçan çakalları aradıkları hizmeti veren sitelere getirmek. Bir spam kelimesi var diye birçok kişinin aklına emek hırsızlığı gelmiş ama alakası yok spamı kime yaptığın önemli.
Hırsızlık amacı olana spam yapıyorsun ve işler tersine dönüyor, sende kazanıyorsun reklam verenlerde kazanıyor.
Spama çalıntı içerik, kopya içerik diyenler olmuş. Spamın bununla yakından uzaktan alakası yok spam kullanıcıyı yanlış yönlendirmeye yarayan bilgi veya içeriğin adıdır. Tek satır bir mesaj bile spam olabilir. Kullanıcıya ilgilendiği şeyi sunacakmış gibi yaparak onu yanıltma işlemidir.
Kaçırılan konuşulmayan bir nokta varki kötü niyetli veya para vermekten kaçınarak bedavaya sahip olmak isteyen ve bunun benzeri kitlelere spam yaparak onları tam tersine döndürmek mümkün olabiliyor. Kankamında yaptığı tam olarak bu aslında.
Üstü kapalı olarak anlatmak istedim ve sürekli olarak hergün neden kazanmıyorsun diyen arkadaşlar olmuş, internette illaki kendi içeriğinizden kazanacaksınız diye birşey yok haftada bir veya 3 günde bir, bazen farklı günlerde bir olan ve takip edilen şeyler üzerinden kazanmak olayıdır bu, o yüzden normal bir makale sitesi gibi hergün belli miktar paza kazanması gibi bir durum yok ortada. Belli günlerde belli olaylar döndükçe bundan fırsat edinilerek yapılan bir iş bu.
Ayrıca yurt dışında dönen para ülkeye giriyor buda ayrı mesele.
@ChatMynetci; 16 senelik kardeşim dediğim can dostum olduğun için azcık bilgi vermek ve konuya yardımcı olmak istedim.
Birde bu mesajı yazarken şunu söylemeyi çok istedim her spam vb kulağınıza kötü gelen şeye saldırma gereği duymayın, konuda bunu yapanlar olmuş. Bu tarz şeyler iyi sonuçlar içinde kullanılabiliyor.