Arkadaşlar merhaba
Bundan 7 sene önce bir şirkette e-ticaret uzmanı olarak çalışıyordum. 4 sene sonra patron beni işten çıkartmak için bir başka eleman işe aldı ve sürekli baskı yapmaya başladı. Bir çok sorun vardı bu iş yerinde ve en sonunda sonradan işe aldığı eleman bana; " seni işten çıkartmak için baskı yapıyor bilgin olsun " diye bir uyarıda bulundu.

Bu iş yerimde su bile içince patron hemen gelip çok su içiyorsunuz günde 4 bardak 1 litre yapar vs.. baskıları yapmaya başladı. (Bu sadece bir örnek bunun gibi yüzlerce baskıya maruz kaldım.)

Evlilik aşamasında düğün öncesi işten çıkartıldım. Tam 4 sene orada çalıştım. Haklarımı vermek istemediğini isterse harçlık babında bir miktar para vereceğini söyledi, bende gittim dava açtım 3 senedir dava sürüyor aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal.

Utanmaz adam bir de mahkemede biz adamın sigortasını bile yaptık gibi şeyler söyledi, isterse gelsin çalışsın dedi (Ulan oraya tekrar işe girersem adam canımı okur) hakim de bana bakıp ne diyorsun bu konuya diyor. İşvereni koruma yasası adı altında hakim 15 lira alıcağımı 5 lira verip bir de mahkeme masraflarını karşılayacaksın demez mi... Hemen itiraz ettim, Dava halen görülüyor.
(Artık işçiyi koruyan mahkemeler ve ssndikalar kalmadı herkesin bilgisi olsun ama siz yinede sonuna kadar hakkınızı arayın)

Bu işyerinden çıkartıldıktan sonra 7 ay işsiz kaldım sonra başka bir iş yerine girdim iyi bir tekstil markası her şey yolundayken evlendim barklandım azıcık ucundan maaşıma zamda yaptılar bir süre sonra dolar fırladı , kumaş pahalandı, yurtdışı müşterileri naz yaptı ve internet departmanını kapattılar. Nisan ayında işsiz kaldım.

Patron yanına çağırıp muhasebe gidip hakkını al bizde kimsenin hakkı kalmaz dedi.
Aşağı indim muhasebe bana aldığım maaş üzerinden değil asgari maaş üzerinden tazminat verecek ve ihbar tazminatımı, yıllık izin tazminatımı vermeyecekmiş. Kabul etmedim.

Arabulucuya gittim.

Bu sıralar iş arıyorum bir çok firmayla görüştüm (yaklaşık 6-7 firma)

Görüştüğüm firmalar öyle ilanlar veriyor ki kendinizi Atatürk görün ülkeyi yeniden kuracaksınız sanki.

Mevzu şu ki 2 diplomam var yabancı dil konuşabiliyorum ama mükemmel değilim, yazılım, grafik, e-ticaret yöneticiliğinin her alanı, muhasebe programları, seo, sosyal medya ve reklamlar, google raporlamaları ve ads reklamcılığı vs...

Adamların verdiği maaş asgari ücretin biraz üstü 2.300 - 2.400

Abilerim, kardeşlerim bu sektörü bu kadar aşağıya kim düşürdü ?

Bu gün bu işler gelecek vadeden işler dolar üzerinden değerlendirirsek 1.000 dolar maaş alamıyoruz, isteyemiyoruz. Ne olacak bu sektörün hali ?

Ne hikmetse terzi kendi söküğünü dikemiyor. İnternet ve web konularında tam bir amele beyinli olan patronlar internetten bile bizim gibiler sayesinde trilyon paralar kazanıyor.

Böyle giderse gidip çiğköfteci açacağım.