Yalnız yaşayanlara karşı koz olarak yaşlılığı öne sürüyorlar. Önceki mesajımda da belirttim. Teknoloji ve dünya gelişiyor. Belki bundan 10-15 yıl sonra hayatımıza robotlar girecek ve işimizi kolaylaştıracaklar. Hadi onu geçtim şimdi bile günümüzde harika huzur evi ve yaşlı bakım evleri mevcut. Kendi yakınlarınızdan görmediğiniz hizmetleri orada görebiliyorsunuz. Yaşlılığınızda Oraya yerleşerek de güzel bir yaşlılık dönemi geçirebilirsiniz. Sanki siz yaşlanınca yanımızdaki eşimiz yaşlanmıyor. Belki yaşlılığınızda eşiniz muhtaç olacak siz ona yardımcı olacaksınız. Bir de evlat diyorlar. Tvlerde görüyoruz hayırsız evlatları. Belki size de öyle bir hayırsız bir evlat çıkacak. Yalnızlığı değerlendirirken bugünkü olanaklarla değil 10-20 yıl sonraki olanakları göz önüne alarak değerlendirmek lazım. Günümüzdeki evliliklerin %90'u mantık evliliği öyle aşk meşk yok artık ya da çok nadir. Geçen FB'da okumuştum bir fıkra. Adam arkadaşıyla telefonda sohbet ediyormuş. Arkadaşı dünyayı dolaşıyormuş onları anlatıyormuş. Konuşmaları bittikten sonra hanımı adama sormuş. Arkadaşın ne iş yapıyor. Adam da bekar demiş. Yaşlılığı şimdiden düşünüp evlenmeden olmaz diyerek gençliğini heba etmemek lazım.

Forumda ya da haberlerde görüyoruz. Bir düğün masrafı en az 60bin tl diye. Evlenmek için borçlanıp gençliğinin en güzel yıllarını mahvediyorlar. Geçenlerde İlber Ortaylı'dan okulu bitiren gençlere verdiği tavsiye çok anlamlıydı. "Dünyayı görmeden hiçbir şey ifade edemezsiniz. Mektebi bitirir bitirmez evlenip de mobilyacı dükkanı gezeceğinize, dünyayı gezin derim.. !"