Öncelikle ne konu sahibini tanıyorum, ne de konu sahibinden zerre fayda sağlamak için bunları yazıyorum. Sadece kendi fikirlerimi beyan etmek istedim çünkü konu içinde çok ağır eleştiriler var. Forumda - webmaster forumu - herkes kazandığını özgün içeriklerle ya da %100 doğru yolla kazanıyor diye bir ibare yok. Kaldı ki, konu sahibi de mesajlarında kopya içerik olmadığını defalarca vurgulamış (bana göre beyan esastır, adam böyle diyorsa ben inanırım). Spam'ın kelime anlamını birilerinin içeriğini kopyalamak sananlar da var malesef aramızda. Evet, bu bizim toplumumuzda bir kesim tarafından böyle yanlış biliniyor olabilir ama kelimenin anlamına ve köküne bakıldığı zaman bunun doğrusunun istenmeyen derecede fazla ve gereksiz anlamı taşıdığını göreceklerdir.

Konudan anladığımı kabaca şöyle anlatayım:
Diyelim ki siz bir site açtınız ve bu sitenin adı: Araba Reklamları

Açtığınız bu sitede bir konu girdiniz ve içerik olarak da Renault marka araba reklamları ile ilgili yazılar yazdınız ve araya da Google reklamlarını sıkıştırdınız ve bunu her Renault modeli (Clio, Megane, vs...) için yaptınız, onlarca konu açtınız... Ve durmayıp başka markalar için de yapıp, tonlarca konu açıp SPAM yaptınız. Şimdi bu konuların içinde el blender'ı reklamı çıkacak hali yok heralde. Elbette ki içerikle alakalı araba reklamları çıkacak. Siteye gelmiş olan kullanıcı zaten araba reklamlarını aradığı için konu içinde bulunan Adsense bağlantı reklamlarına tıklayarak istediği yere bir nevi ulaşacak. Şimdi buraya kadar olan kısımda çalıntı içerik var mı? Yok. Kopya içerik var mı? Yok. Kullanıcı tamamen kandırma var mı? Yok. Peki ya bu spam mı? EVET.

Umarım, bu konudan ne anladığımı anlatabilmişimdir. Lütfen rica ediyorum, benim buradaki amacımı yanlış anlayıp da bana gereksiz eleştirilerde bulunmayın. Tadında eleştirilere açığım ve cevap veririm, zaten forumun amacı da bu: Bir konu üzerinde tartışmak. Ben burada ne konu sahibini tanıyorum, ne de kraldan çok kralcılık yapıyorum, sadece kendi anladıklarımı anlatmaya çalıştım. Konu sahibinin çalışma sisteminin belki de bu anlattıklarımda zerre alakası yoktur. İyi forumlar.