Raspberry pi ile RFID sorgulaması yapılıp ana serverden(hosting)'den gelen yanıta göre turnike açılacak yada açılmayacak ve raspberry pi ekranında geçiş yapabilirsiniz yada yapamazsınız yazdırılacak.
Python ile yazabilirsiniz demişsiniz ama IDE var mı geliştirme ortamı nedir, GUI Editöru var mı tamamen kod ile mi GUI kodlucaz?
Hocam raspian işletim sistemini kullanıyorum. Bence hiç gerek yok ben direk raspberry üzerine sunucu kurulumu yapıyorum onun üzerinde veritabanı oluşturuyorum. Zaten eğer localde kullanacaksanız public ip tanımlamayada gerek yok sabit ip tanımlarsınız. Raspian işletim sistemi üzerinde python ideleri var. O sayede yazabilirsiniz gerçi veritabanı için hangi dille yazarsanız yazın farketmez önemli olan raspberry yeniden başlatılsa bile yazdığınız kodun her yeniden başlatmada, açılmada vesaire o yazdığınız kodları otomatik çalıştırabilmek. Hem uzak bir sunucuya sorgu göndermek yerine direk rfid raspberry ye sorgu gönderir ve daha hızlı gerçekleşir işlem. O firmada artık tanımlamış olduğunuz sabit ip içerisinde ise her hangi bir bilgisayardan tarayıcıya ip adresini yazarak bile veritabanına erişebilirsiniz.
Kendi geliştirdiğim projemdede raspberry yi sunucu haline getirdim çeşitli sensörler veri kaydediyor vesaire ve bunu kendi üzerinde ki mysql veritabanına kaydediyo. Webservisler sayesinde de android programına veri çekip veri yolluyorum veri alıyorum. Yoksa arduino kullanırdım hocam. Arduinoda'da çeşitli shildler sayesinde internete veri gönderebilirdiniz. Amacım zaten bir bilgisayar olarak kullanarak sunucu yapmak ve kendi üzerinde barındırmak benim için