Yazanların %75 - 80i olumlu vay arkadaş

İnşallah daha mutlu olursunuz hepimiz. Önemli olan eş adayın bunda herkes hem fikir zaten seni taşıyabilecek bir sıkıntı olduğundan beraber üstesinden gelmek için çabalayacağın birisi olmalı başta bunu anladım. Nikahta keramet vardır evet Allah yardım ediyor sağ sol yardım ediyor v.s onda da hem fikiriz.. Ama evlilik benim gözümde bir iş sözleşmesi gibi açıkcası 3 4 saatlik bir düğün için xx.xxx TL vermen gerek daha bunun kadar diğerleri de aynı.
Şu anda ben akşam eve gidince yemek hazır oluyor..
Gün içinde arayan yok şunu alıyım mı veya şunu aldım ne yaptın niye yaptın diyen kısacası hesap soran yok..
Akşam bilgisayarım da gece 1 2 ye kadar takılıyorum kalk bizle otur benimle ilgilen diyen yok..
Çamaşır bulaşık temizlik v.s işlerine karışmıyorum pek..
Akrabağ gezmesi (karşı tarafın) yok
Birisinin Nikah düğün için altın takmak yok.
Evlenince bu yok lar var a döneceğine eminim açıkçası

?
5.5 yıldır yalnız yaşıyorum. Senin durumunda olsaydım emin ol bende hiç evlilik vs. uğraşmazdım. Hani eskilerin tabiriyle, ekmek elden, su gölden hesabı yaşıyorsun. Ama bi yalnız yaşamaya başla bakalım, bekarlık sultanlık mı değil mi görürsün.
Akşama kadar çalış, eve gel yemek yok. Sabah işe gitmek için kalk, ütülü gömlek yok. Yani hayatın tüüüm sıkıntı ve zorlukları tek başına senin omuzlarında.
Dertleşecek birisi yok, konuşacak birisi yok, hadi canım sıkıldı dışarı çıkayım desen yanında arkadaş yok. Bambaşka bir şehirde, bambaşka insanların içindesin. Yıllık izine çıkarsın, ailenin dizinin dibinde yine evde izin geçirirsin vs. vs. vs.
Yani şuan senin durumunda olan birisine bunu anlatmak çok zor

Çünkü herşeyini annen yapıyor. Bunu anlaman için, yalnız yaşaman gerekir.