Hocam öncelikle hayırlı olsun daha sonra geçmiş olsun.

Şuan ben size danışacağım ; Gencim belki hata yaparım belki de sonra düşüncelerim değişir.

İnsanlar konusunda hele ki eş konusunda titiz olunulması gerekiyor diye düşünenlerdenim. Benim tüm bunları yapmama rağmen bana veya aileme dönüp " Beni ucuza kapatmaya çalışıyorsunuz " gibi bir cümle kursa ben nasıl davranırım diye düşünüyorum. Çünkü bu cümle ve bu cümlenin altında yatanlar çok derin ;

Bu kişi neden gerçekten yapılanları görmüyor ?
Neden orta yolu bulmaya çalıştığında farklı tepki alıyorsun ?
Böyle biriyle bir ömür geçer mi ?
Bu konuda böyle davranan ileride olası konularda aynı tutumu savunacaktır diye düşünüyorum. Bu tavır biraz maddiyatçı bir tavır gibime geliyor.

Edit ; Valla hocam okudukça okuyorum ve aklımda canlanıyor.

Hikaye tamamen dikkat isteyen gerilim dolu ve çok heyecanlı. Düşünün tekrar yazıyorum. Anladığım kadarıyla senin ailen çok anlayışlı zorluğu görmüş veya zorluğu bilen eli öpülesi, söyledikleri dikkate alınası insanlar.

Karşı tarafı kötülemiyorum yani kötülemek istemiyorum ama resme dışarıdan bakınca çok vahim şeyler oluyor. Hocam kendinizi ve geleceğiniz düşünün. Bugün yarım yamalak söylenmiş sözler ile teminat arayanlar yarın kendi teminatları için neler yapmazlar. ABİ "Baban Kirasını Bize Versin" ne demek ! YAW GELİN VE GELİN ailesi için diyorum., SİZE NE ! ADAMIN malından. Buradaki mal senin olsa eşin olarak konuşsun ama BABANIN MALINDAN ONLARA NE !

Hocam çok büyük konular lütfen dikkatli olun. 2 gün, veya bir kaç ay evli kalıp 5 yıl nafaka ödeyen bildiklerim var.

Sizden ricam bence aileniz çok anlayışlı. Akşam vaktinde çaylarınızı alın bir masa kurun ve bu konuyu açın. Deyin ki " Ailem böyle bir forum var, derdimi yazdım insanların fikirlerini aldım ve tüm bu olaylara dışarıdan bakıldığında nasıl görünüyor. İnsanlar ne düşünmüş görmek istedim." Daha sonra yorumlara bakarak. Kendinizi ailecek yorumlayın. Hem konuyu sıcak iken açacak hem de bir sağlam konuşmanızı sağlayacaktır.