Hocam bir tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum 2014 yılında bir adet blog açmıştım wordpress sorunları, eklentileri, temaları üzerine içerikler üretiyordum. (wpmavinin yaptığı gibi ama daha spesifik içerikler) alan adım direk anahtar kelime içermiyordu bunu belirteyim en başta. Yaklaşık 6-7 ay boyunca içerik ürettim, siteye ilk ay her gün 1 içerik ilk aydan sonra 3 günde bir içerik, 3. ay itibariyle haftada bir içerik girerek devam ettim(içeriklerim min 400 kelime oluyordu, ortalama 600-700 kelime yazıyordum ). Hiçbir yerden backlink almadım sadece bilindik forumlarda site tanıtım bölümlerine konu açtım ve sosyal medyada paylaşım yaptım. SEO olarak yukarıda yazdığınız şeylerin %90'nı yaptım (resimlerimi bile özgün oluşturmuştum). Bu kadar uğraşmama rağmen 6 ayın sonunda günlük 60-70 hit geliyordu. Artık uğraşmaya değmez dedim tam bırakıyordum wmaracından bir arkadaşa ücretle SEO yaptırdım (bazı kaynaklardan backlink falan çekmişti hiç yararı olacağını düşünmüyordum ilk başta) yaklaşık 2-3 hafta sonra hitim neredeyse 6 katına çıktı. Günlük 50-60 hit bile almayan sitem 100-150 liralık bir seo çalışmasıyla (ya da siz backlink çalışması diyebilirsiniz) sitenin hiti 350-400 arasına çıkmıştı.
Yani kısaca şunu demek istiyorum bazen ne kadar uğraşsakta bu backlink dediğimiz şeyi otoriter ve kaliteli sitelerden almadığımız sürece bir adım ileri gidemiyoruz.