Bende üniversiteden mezun olduğumda hangisine yöneleceğimi seçmekte zorlandım. Bunda hangisinde kolay para kazanırım diye düşünmek yanlış. Hangsinden keyif alıyorsun onu öğren. Çünkü hangisini yaparsan yap bilen adam her türlü parasını kazanır. Yani her türlü ikisinde de emek harcaman gerekecek. Ben seçerken frontend seçtim. İlgi alanıma daha yakındı arayüzsel şeyler yapıyorsun, son kullanıcının kullandığı şeyleri geliştiriyorsun. Birde frontend derken html,css kastetmiyorum sadece. Son Javascript hani frontendinde programlama kısmı. Frontend kavramı bile kendi içinde ayrılıyor. Html,css,js (animasyon slider vs ) daha kurumsal site tarzında birde modern javascript diye bir kavram var (SPA siteleri için React, Angular, Vue js ) bu tarz frontend olanının backenten farkı yok. Javascript ile programlama yapıyorsun. İonic ,React native gibi teknolojilerle mobil uygulamada geliştirebiliyorsun. Ben tercihimi bundan yana yaptım.

Backend kısmında mimarisel olarakta calısmak gerekiyor. Api, veritabanı gibi teknolojilerle (php,asp,java ) gibii backend dillerinde calısmak ilgini çekiyorsa bunlarda da iş bulursun. Yani kesin birşey yok senın anlayacağın. Burada karar verirkenm hangisini kodlamak işine geliyor onu düşün. Gerisi senin deneyimine kalmış iş bulmak para kzanmak