tugaydemirdelen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende bu düşüncedeyim fakat bir kaç tanıdığım eş/dost bebekleri için kullanıyorlar ve memnunlar bizde dedem için almıştık oda memnundu En azından denemekten zarar gelmez
Hocam konuyla ilgili biraz arastirma yapinca durum ortada.
Yani bu ürünleri satan firmalarin yazdirdigi haber/makale leri degilde bilimsel arastirmalara dikkat edince ortaya cikan sonuc üc asagi bes yukari söyle oluyor.
- hergün ilik sabunlu su ile yikanmayan nemlendiriciler hastalik saciyor.
- aletlerin calismasi odadaki nem miktarini arttiriyor gibi görünse de herhangi bir hastaligi etkilyecek veya iyi gelecek bir etkisi olmuyor.

yukarida konuyu acan arkadas, katilmiyorum demis. Ben sahsi fikrimi söylememistim ama artik insanlari ikna etmeye calismaktan vazgectim bu sebeple konu uzamasin diye cevap vermemistim. Almak isteyen alsin ama söylediklerimi biraz arastiran bir insan aninda vazgecer. Söz konusu memnuniyetler icin placebo efekti diyor arastirmalar.
Belgeselini de izledim. Üretici firmalar bu konularda arastirma yapiyor ve herhangi bir hastaliga iyi geldigine dair bir rapor almaya calisiyor. 1 yila yakin süren calismalarda herhangi bir hastaliga veya basit rahatsizliklara (geniz kurulugu, burun kurulugu vs.) bile iyi geldigini klinik ortamda kanitlayamiyorlar.

Ben ne mi yapiyorum?
Temiz bir havluyu islatip kaloriferin üzerine veya askiyla bir yere asiyorum.