Merhaba arkadaşlar,
Adwords için sahte tıklama programları dağıtılmaya başlandı.
Bu programlar, mobil ve masaüstü tıklama atabiliyor.
User Agent ve konum bazlı ayarlanma yapabiliyor.
Program, Android telefon veya wın ile entegre çalıştığından uçak moduna al tekrar aç yapma sayesinde tıklamalar sürekli farklı IP adreslerinden ve konumlardan geliyor.
Maalesef çoğu kişi bu durumdan şikayetçi!
Adwords bunun için yeterli önlem almıyor.
Ancak bu tarz programlar çalışırken, tüm geçmişi ve logları silip tekrar arama yaptığı için kullanıcının yaşı ve cinsiyeti belli olmuyor.
Ayarlardan demografi kısmından yaş ve cinsiyeti bilinmeyenlere reklamları kapatırsak bu tarz programlarda reklamların görünmesini engelleyebilir miyiz?
Google yaş ve cinsiyeti belirleyen yapay zeka özelliği kullandığı için geçmişi olmayan cihazlarda yaş ve cinsiyet belirleyebileceğini sanmıyorum.
Selamlar,
Kendi uyguladığım 2 farklı yöntem var ve bu 2 farklı yöntemde çok iyi derecede sonuçlar aldık. Sen ister geliştirirsin istersen farklı çözüm methodları ile süreci devam ettirebilirsin.
Eğer; sunucu kendininse ve access_log'a erişimin varsa oradan zaten url ile siteyi en çok ziyaret edenleri görüyorsun ama bu liste bence çok karmaşık olduğu için PHP de bir eklenti yazdım ben, bu eklentiyi müşterilerimin sitelerine kuruyoruz ve buradan kullanıcınn hangi url ile geldiği, kaç defa geldiği, hangi sayfalarda sorgu yaptığına bakıyoruz. 48 saatlik süreç şeklinde banlıyoruz. 12 tıklama alıp bütçemizin bittiği yerde şu anda 60-78 tıklama arasında süreç devam ediyor.