Burada ve yerli yabancı birçok forumda bu güncelleme ile ilgili deneyimleri, analizleri vs. okudum, okuyorum. Deneyimlerini, analizleri paylaşan herkese de bol bol teşekkürler.
Fakat kimse analizlerle teknik yaklaşımlarla bu güncellemeyi açıkladığını, güncellemenin mantıklı olduğunu sanmasın.
Aşağıda tamamen doğal, ziyaretçi dostu, mobil ve en az 5 senedir devamlı yükselişte olan bir sitemin son bir yıllık günlük tekil hit grafiğini paylaşıyorum. O gördüğünüz çakılma 13 mart güncellemesi...
Hala güncellemeyi mantık çerçevesine sokmaya çalışan olursa bu organik sitenin tam tersi hiç emek verilmemiş bir sitemin grafiğini ve 13 mart güncellemesi ile nasıl anlamsız şekilde yükselişe geçtiğini de paylaşabilirim. Bu diğer site çakılsa eyvallah derim Google doğru yolda. Ama şu grafikteki sitenin böyle bir düşüş yaşaması ne site içi, ne site dışı, ne tema değişikliği, ne backlink, ne index sorunları vs hiçbir şeyle alakası yok emin olabilirsiniz.
Bu arada böyle grafik şeklinde Google Analytics paylaşımlar da gelirse Google'ın nasıl saçmaladığının diğer örneklerini de görebiliriz.