Bizlerde normalde Hetzner ile çalışıyoruz fakat bir müşterimizin isteği üzerine uygun fiyata sunucu denk geldiği için myLoc firmasına bağlı servdiscount üzerinden 128GB Ram' lı bir sunucu aldık çok pişman ettiler. Sunucuyu 2 ay kullandık. 2. ayın sonunda ödeme geciktiği için sunucu askıya alındı. Müşteri tekrar ödemesini geçince firmaya ilettik sunucu tekrar aktif edildi fakat VDS' lerin çalışmadığını gördük. Durumu ticket attık diskleri incelememizi istediler ve SSH için bir kod verdiler. Test ettiğimizde 2 adet SATA diski bozulduğunu gördük. Diskleri değiştireceğiz mecbur dediler. Kendilerine "bu sunucu askıya alınmadan önce gece gayet normal çalışıyordu sabah askıya alındı ödemesi geçildi ve tekrar aktif edildi. Askıya alınmada sadece network kesiliyor sunucu kapatılmıyor çünkü erişim geldiğinde VDS' ler açıktı. Sadece network kesmede nasıl 2 disk birden bozuluyor?" dediğimizde bir şey demediler sadece diskleri değiştireceğiz dediler. Müşterinin tabi önemli bilgileri gitti yapacak bir şey yok dedik. Yeni 2 disk taktılar ESXi kurduk ama 2 diskte hız testinde 60MB/s hız veriyor. Tekrar yazdım ya bu disklerde bozuk yada sunucuda bir şey bozuldu böyle hız olmaz diye. Fakat kendileri ısrarla hayır diskler normal Sata disk için 60MB/s gayet normal bir hız dediler. Ben evimdeki dandik sata diskten bile 150MB/s alırken sunucudaki disk nasıl 60MB/s verir bunu anlatmaya çalıştım fakat her seferinde hız gayet normal yeni disk takıldı dediler. Bende bu şekilde VDS bile kuramıyorum hiç bir işe yaramıyor son ödediğimiz ayı iptal edip iade edin dedim tamam iade edeceğiz dediler. Diğer gün başka bir kişi talebe yazdı size yeni disk verdik iade yapamıyoruz ve sunucunuza +3 gün ekledik kullanın dediler. Bizim bu sunucu neredeyse 1 hafta kapalı kaldı ve bununla uğraştık. Günde 2 kere cevap yazıp gidiyorlar.

Normalde tercih etmediğimiz bir firma 1 kere istek üzerine tercih ettik ve çok pişman ettiler açıkçası kullanıcılara pek tavsiye etmiyorum. Almanya olarak bizce Hetzner kat kat daha iyi. Hem destek hemde donanım bakımından oldukça iyiler.