Selamlar.

Yaklaşık 1 senedir çalıştığım, sadece sunucu - network kalitesinden memnun kaldığım myloc datacenter dan bahsetmek istiyorum.
Network kalitesi olarak, gerçekten iyi düzeyde bir datacenter, almanya gibi bir yerde, hetzner'den bile iyi durumdalar network - sunucu olarak.
3 Farklı servisinde, 3 hesabım var, aşağı yukarı 40 fiziksel sunucu.
Bazı sunucuları iptal etmek istedim, başarıyla iptal ettikte, ama meğersem sunucu iptal olmamış oysaki biz kontrol paneli sunucu düzenlemesi kısmından iptal için düzenlemiştik, açık açık kontrol panelinde sunucunun 5 gün içerisinde kaldırılacağıda yazmıştı, ama o kısım iptal için çalışmıyormuş, madem çalışmıyor, neden deaktif yapmadınız diye sorduğumuzda her destek talebine özel oluşturulan kurallarını gönderdiler.Bu kısım önemli, her destek talebine özel kural, bu kısmı ilerleyen kısımlarda daha iyi anlayacaksınız.
Neyse bize 1 aylık fatura çıktı, kazancımız olmadığı halde ödedik, sonrasında yine bu sefer onların belirttiği gibi destek talebi ile iptal edilsin diye başvurduğumuz, hatta onların kabul ettiği halde yine sunucu iptal olmamış, neden olmamış dersek, 3 aylık fatura verdiler, 3 aylık faturayı ödeyin iptal edelim
1 Aylık kiraladığımız sunucunun iptali için, 3 aylık fatura ödemek zorundayız, ( aslında 4, bir kez daha ödenmişti ) yine kurallar böyle dediler, üşenmedim 3 farklı myloc servisinin kurallarını, kullanım şartlarını, iade şartlarını, iptal şartlarını, her türlü şartı inceledim, hatta belki yanlış anlıyorsam diye forumdan bir ingilizce bilen kişidende rica ettik, oda çevirdi sağolsun, bilin bakalım ne oldu 3 aylık ödeme diye bir şey yok.Özetle, destek, telefon yada fax ile iptal taleplerini bildiriyoruz, 3 gün içerisinde iptal ediliyor ( talepten sonra ) yani herhangi bir fatura ödemesi, farklı bir durum yok, zaten bize gelen iptal maili yada destek talebinde 3 aylık fatura ödenicek diye bir şey yazmıyordu.
Bunu destek talebinde belirttik, yine destek talebinden, 3 farklı myloc servisinde olmayan, kendilerin sallamasyon olarak salladığı bir kural listesi gönderdiler.
Kural listesinde, 1 seneden az kullanılmış sunucularda net 3 aylık fatura, 1 seneden fazla kullanılmış sunucularda, net 1 aylık fatura iptal bedeli olarak kesilmektedir diye yazıyor.
3 Farklı servisdeki kural listesini gönderdim, bunlar bizimle alakası yok diyor, adamlar kendi sitelerindeki kuralları, bizimle alakası yok diyor, numunelik heralde.Severmisin, sabahamı bırakırsın.
En sonunda junior olarak ekibe katılmış bir türk destek personeli yazdı, ismini vermek istemiyorum(kendisi için sıkıntı olmaması açısından), kaliteli bir insan, baya yardımcı oldu, kendisine burdan selamlar.
İşin özünde, kendi kafasına göre servis kuralı oluşturan bir şirket, kendi yayınladıkları kullanım şartlarını, kendileri uygulamıyor, işine geldiği gibi cevap veriyorlar.
Eğer ben parayı takmıyorum gerekirse 1 aylık sunucu kiralar 3 aylık parasını öderim diyorsanız şiddetle tek tavsiyem myloc olur.
Son zamanlarda zaten sunucu kalitesi olarak bir kaç müşterim şikayetçiydi, değiştirmeyi düşünüyorduk, artık düşünmüyoruz, değiştiriyoruz.
Ticari ahlaka uymayan işler yapıyorlar, bunlar r10'u takip ediyor ( türk destek personelinden öncesindede ediyorlardı ) r10 hakkında bir kaç şey sormuşlardı, bu konuyu illaki görüceklerdir, yabancı olarak yayın gösterdiğimiz ne kadar forum varsa, ingilizce olarak konu paylaşımlarınıda yapacağım, en azından insanlar bilinçlensin.

Teşekkürler.