pixeel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
* Kan testi yaptır B12 D vitamin seviyelerinde düşük çıkacaktır. İyi bir doktor ve yazacağı vitamin takviyeleri ile normale dönersin.
* İnsan denilen varlık özünde biyolojik ve kimyasallarla çalışan bir makine, yaşadığınız ve hissettiğiniz herşey kimyasal olaylar sonucunda meydana geliyor.
* Fazla sigara alkol uyuşturucu, yanlış beslenme, depresyon vb şeyler bunları tetikliyor en iyi çözüm iyi bir doktor ve check-up
Bunları özellikle not aldım. Hatta bugün doktora gidip dediğiniz gibi bir check-up yaptırmaya gidiyorum.

Digiland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu ile ilgili uzun bir süre Concerta - Ritalin modelinde ilaçlar kullandım. İlacı bıraktığımda daha fazla enerjimin düştüğünü, hatta ilaçsız odaklanamayacağımı bile düşünmeye başladığım bir dönem oldu. Sonrasında motivasyonumu yükselten bir etken olan oğlum büyümeye başladı. Bunun dışında şu anda odaklanma konusunda yine kısmen problemler yaşasamda öncekine göre çok daha iyiyim diyebilirim. Etkenlerden bir tanesi sigara kullanımının yoğun olması, yeterli D vitamini alınamaması (Çık gez dedikleri ) ve yaptığın her işin birbirine benziyor oluşu artık yaptığın işten soğutuyor veya odaklanmada sorun yaşatıyor.

En önemli etken ise uyku düzeni. Sabah erkenden kalk. Her ne olursa olsun, saat kaçta yatmış olursan ol 8-9 u geçme kalktığın saat olarak. Gece 2 ve 4 arasında mutlaka uyku durumunda ol. Benim nacizane önerilerim böyle.
Uyku düzeni konusunda sonuna kadar katılıyorum dediklerinize. Bu aralar en fazla çektiğim sıkıntıda bu aslında. Start-up denilen illetin bir derdi bitip bir diğeri başlıyor... Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Bu hafta sonu bunlara yönelik birkaç birşey denemeyi düşünüyorum.

ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer süreçlerden sanırım herkes geçiyor, çok benzerini birkaç sene öncesinde yaşadım. Başka bir arkadaşında dediği gibi çevre çok önemli yaptığınız işten anlamayan insanlarla vakit geçirmek yerine benzer sektörde olduğunuz yeni arkadaşlar edinmenizi öneririm. Çok basit konulara bile işleri gereği farklı çerçevelerden bakıp sizin ufkunuzu açabilirler. Yaptığınız işleri görerek sizi eleştirebilir veya motivasyonunuzu yükseltecek yorumlar, öneriler getirebilir. Sadece araba ve futbol muhabbeti yapan insanlar size ne motivasyon verir nede sizi geliştirir.

Sizin iştahınızı kabartacak bir projeye ve o proje için sizi destekleyecek insanlara ihtiyacınız var. Bu illaki yanınızda olan bir arkadaşınız olmak zorunda değil, youtube güzel bir platform. İzlenme kaygısı olmadan sıfırdan bir projeye başlayın ve herşeyi çekip youtube a yükleyin hatta r10 dada paylaşın, hem vakit geçireceğiniz hemde sizinle aynı işi yapan/yapmaya çalışan insanların yorumları sizinle iletişimi size kattığı bakış açıları sizin motivasyonunuzu yükseltecektir.
Kolay bir süreç olmayacağı aşikardı.. Çevremden bunalıp kendimi burayı attığım, bu soruyu birde sizlere sormayı bu yüzden istedim. Çok daha yardımcı olundu.. Birden fazla çözüm yöntemini not ettim. Artık dediğiniz gibi, anlayana anlatmak belki de psikolojik manada üzerimdeki yükü azaltıp, rahatlatacaktır. Değerli yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.