ozermertk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sıkıntıları sadece ben yaşıyorum zannedip kendime sinirleniyordum yok yere. Aynı şeyleri sizde yaşıyormuşsunuz. Tabi bu durum beni asosyelliğe de itti. Kendime bi tarih belirledim toparlanmak için, bakalım o tarihten sonra durum ne olacak. Bence hocam -bazı durumlarda- kişi kendinin psikoloğudur dışardan hiçbir desteğin faydası dokunmaz
Yalnız olmadığımızı keşfetmiş bulunduk bu da +1'dir

alfonzofaruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam antidepresanlaela ilgili bir önyargınız olmasın. Sene olmuş 2019 ilaç sanayisi çok gelişti. Ben bir uzman klinik psikologum ve ben bile bazı dönemlerde antidepresan veya başla ilaçlar kullanıyorum. Kendinizi çok güzel açıklamışsınız gece olunca sorunlar artıyor diye. Bunun için size psikiyatrist ilaç verebilir. Siz psikologla beraber bir psikiyatriste giderseniz ilaç destekli bir terapiyle sorununuzu atlatıcaksınızdır.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. O vakit en yakın zamanda bir psikolog arkadaştan randevu alıp ilk seansta bunların tamamını belirtiyim. Nasıl bir yol izleneceğine karar verilsin. Bu konuyu gelişme oldukça aydınlatmaya çalışacağım.

Numan449 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam insanın yaşaması için kendine hedefler veya amaçlar edinmesi lazım yoksa hayat geçmiyor. Bu hayatta hareket şart bu yüzden depresyonda olan herkese söylediğim şey dışarı çık, spor yap, hareket et gerçek anlamda sosyalleş... Bunlar depresyona sıkıntıya en iyi ilaçlardır emin olun.

Kendimden örnek verecek olursam 2 senedir ordan oraya savruluyordum çünkü hedeflerimi, hayallerimi ve amaçlarımı kaybetmeye başlamıştım. 1 aydır sürekli zihnimi, bedenimi tekrar harekete geçirmek için çabalıyorum ve şuan tekrar mutlu olmaya başladım.

Bu sözüde 4.25.2017 tarihinde sıkıntı yaşamaya başladığım dönemde not uygulamama kaydetmiştim. Kendimi psikolojik olarak çıkmazda hissettiğim her zaman bu sözü aklıma getiriyorum.

Meşguliyetten daha iyi bir tedavi yoktur.
Razi
Kendinizden bir parça paylaştığınız için teşekkürler. Genellikle bu tip yorumlara (nedense) daha sıcak bakıyorum fakat spor vb. aktiviteleri yapmakta alerjilerim nedeniyle yapmaktan zorlanıyorum. Özellikle tracking yapmayı çok seviyorum fakat hem toza, hem yeşilliğe, hem güneşe alerjim olunca devam edemeyeceğimi anladım bıraktım. Başka bir tavsiyeniz varsa seve seve deniyeceğimden şüpheniz olmasın.