caddebodrum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba kafamda geceden beri bir soru var sizinlede paylaşmak istedim. Örnek olarak adwordste hangi para birimini seçersek en düşük tutar 0.01 oluyor. Diyelimki amerikada yaşıyorum kredi kartımda dolar var adwordsu TL olarak açtım en düşük para biriminide 0.01₺ yaptım 6₺ bakiyeye erişince benden 1$ mı çekiyor? Eğer böyleyse ben youtubede 1000 izlenmeye 10₺ harcarken adam 6₺ harcamış olacak. Veya 1₺ şuanda 11 rubleymiş sanırım ben adworda para birimini ruble seçersem 0.01 ruble yaparsam TL karşılığı 0.00088₺ yapıyor ozaman ben 1.000 izlenmede 0.88₺ harcayacağım gibi yani böyle birşey deneyen varmı acaba.

Merak ettiğim tek şey adwords minimum değer 0.01 ise ve ben Türkiye de yaşıyorsam hangi para birimi ile ödeme yapabilirim hiç deneyen varmı ?

Sorma amacım şu yurt dışında 1000 türk izlenmeyi adwords yani 2$ gibi rakamlara satıyorlar mantıken en düşük 0.01 veriliyor ise 2$ gibi rakama imkansız birşey ama adwords raporunuda iletiyor gelen izlenmeler analyticste reklam olarak gözükmektedir. Yani ya böyle para birimi farklı yada başka birşey var
Ruble ödeyebileceğin bir kartın yoksa para çevirisinden banka 10 tl falan geçiriyor. Üstüne google'da yazan kurun üzerinde bir rakama çeviriyor.
Yararlı olacağını düşündüğüm şey ülkelerin minimum TBM'lerine bakmak olur. Örneğin TBM'yi 1 cent yapabilirsin ama Amerika'da 10 cent'in altında TBM verince reklama çıkamazsın çünkü alt limit var.