Bundan 15 yıl önce
vaynet.com isminde bir hitlist yapmıştım. O zamanlar toplistler ünlüydü, ben biraz farklı olarak hitlist yaptım.
2.000 site eklenmişti, günlük hit 20.000 civarıydı (google, r10 vs yokken), kraloyun filan reklam veriyordu.
Sonra Muyap, içerisinde mp3 siteleri var diye domaini kapadı. O zamanlar 80bin TL sözleşme imzalama karşılığında açabileceklerini söylediler.
Benimde gözüm almadı

O site öyle yalan oldu. Ayrıca sitenin irc sunucusu da vardı, Yüzük Scripte eklemiştim online 200 user oluyordu. O da gitti.
Sonra
knightonlineforum.com açtım. Pvp serverler ve pvp kelimelerinde knight ve knight online kelimelerinde 1. oldum.
15 k hit yakaladım. Sonra knight online mahkemeye verdi ve tüm pvp server konularını kaldırmak zorunda kaldım.
Şu an pvp ve pvp serverler kelimelerinde 1. olan kocuce gibi siteler 10k üzeri aylık para kazanıyorlar.
Onu geçtim aldığım dedicated sunucu hdd bozuldu, yedekler gitti. Aldığım şahıs şu an bu forumda en çok tanınan hostingcilerden biri.
Benden ekstra ücret alarak yedek harddisk taktığını ancak "ben onaylamadığım için" aktif etmediğini söyledi.
Düşünün yedek hdd var ama ben aktif et dememişim diye aktif etmemiş, üstelik 20$ fazla ödüyom ben ona

Şu an burayı okuyorsan sana kızmıyorum, her şeyn hayırlısı

Ama bu tecrübelerinle şu an çok iyi yerlerdesin biliyorum A.... kardeşim

Sonuç olarak forumu yeniden kurup 5-6k hite getirdim sabit üyeler sayesinde ve askere gitmeden 15bine sattım ve alan kişiler forumu batırdı ve kapattı.
Hdd bozulduğu dönem 5bin hitli
oyuns.org flash sitem vardı, onu aktif etmemiştim. 5-6 site daha gitti öyle. Aylık 5bin tl kazancım buhar olmuştu. 0'dan başladım.
Sonra
resimekle.com diye domain aldım, 10k hit oldu ama sunucu dayanmıyordu kapamak zorunda kaldım.
r10.net üzerinden biriyle anlaşarak
siber.net domainime arkadaşlık scripti yaptırdım. Günlük 1.000 hit oldu, paralı üyeler bile geliyordu.
Sonra asp olduğundan mıdır site çöktü. Hiç açılmamaya kasmaya başladı. Midem bulandı kapamak zorunda kaldım. O dönem 3bin tl ödemiştim site tasarımına.
Aynı domaini forum yaptım 3 ayda 20bin tekil hit oldu. Google adsense birinin açtığı başlık yüzünden banladı.
Bu arada askere gitmeden internet cafem vardı. 5 aylığına emanet ettiğim kişiler cafeyi batırdı. Geldiğimde üzerine 20bin tl borç kalmıştı
Son olarak geçen hafta bir domain aldım.
Domain spam cezası var mı vs, veya BTK banlı mı diye araştırdım. Herşey temiz.
Forum kurduk ve TTnet + Türk Telekom kullanıcılarının foruma giremediğini anladık.
BTK arıyorum, temiz diyor. Bizde yasaklama yok diyor.
Meğersem 2005 te BTK kurulmadan önce Türk Telekom ban atmış domaine

Bende Turkcell Superonline olduğundan anlamamıştım, ben girebiliyordum.
Kısaca net hayatım böyle oldu son yıllarda. Olumlu şeyler yok mu tabii ki var.
Şu an kazandığım parayla karnımı zor doyururken 10 yıl önce şu andan 10 kat fazla kazanıyordum.
Fırsatlar kaçtı mı bilmiyorum, eskiden çok kolaydı para kazanması netten
Okuduğunuz için teşekkürler...