Hocam neyi tartışıyorsun? Sen hayatı kendinden ibaret mi sanıyorsun?
Sen Ukrayna'ya turist olarak girmiyorsun. Ve turist olarak giren adamlara akıl veriyorsun. 2008'den beri Ukrayna'ya giderim.
20'den fazla giriş çıkışım var. Pasaport kontrolünden geçerek girdiğim hava alanları: Kiev, Donetsk, Odessa, Harkov, Zaporozhiya, Herson, Dnepropetrovsk ve Lviv.
Sadece tek bir sefer sıkıntı yaşadım o da boş pasaportla Herson'a girerkendi.
Diğer zamanlarda pasaporttaki önceki ukrayna giriş çıkışlarına ve diğer schengen giriş çıkışlarına bakıp formaliteden soru soruyorlar.
Arkadaş'ı tanımıyorsun, eşinin pasaportu yok kimlikle girecek, kendi pasaportunda da İran'a giriş çıkışlar var.
Ve diyorsun ki sorun olmaz onu sormazlar bunu sormazlar.
Pasaport görevlisi isterse dönüş biletini, kalacağın yeri, kalacağın süreyi ve üzerindeki para miktarını sorabilir.
Ama bunu herkese sormazlar. Ya şüphelendikleri zaman sorarlar, ya da ihbar aldıkları zaman sorarlar.
Bazen ihbar alırlar ve herkesi didik didik kontrol ederler, bazen yılbaşı dönemi gibi yığılma olan dönemlerde salarlar herkes girer.
Bazen pasaport kontrolündeki memur evde eşi ile kavga eder, şefinden azar işitir sinirlenir herkese herşeyi sorar.
Para göstermek standar bir uygulama değildir ama isterlerse ve gösteremezsen kapıdan geri dönderirler.
Kiev'e ilk girdiğimde 11 sene önce vizem vardı sağlık sigortamın günü geçmiş diye almamaya kalktı polis, rüşvet verip geçtim.
Ama artık pasaport kontrollerinde kamera var, rüşvette veremezsin, memur da standart dışı iltimas geçemez.
Sadece Ukrayna değil dünyadaki herhangi bir ülkeye girmeye çalışıyorsanız, her zaman kalacağınız yeri, dönüş biletinizi ve kalacağınız sürede yetecek parayı ibraz edebilme koşullarını sağlamanız lazım.
Kimseyle tartışmıyorum. Kendi ile kavga edenlere diyecek bir şeyim de yok. Zaman kaybı bu tartışma.
Ben sadece ısrarla ama ısrarla para ibraz edilmesi gerekenleri ve sağdan soldan link atanlara karşı yorum yaptım o kadar. Son 1 sene içinde 3 arkadaşım sadece kimlikle giriş yaptı.Tek bir sorgu sual olmadı ( Kharkov - Zaporojya )
Yani senin söylediklerin de doğru da, benimkiler mi yalan
Neyse uzamasın. Herkese iyi yolculuklar dileyip nokta koyuyorum
Alıntı yapmayın..