Yılbaşını Ukrayna'da geçirdim bildiklerimi yazayım. İşinize yararsa ne mutlu bana.
Ben Kharkiv'e indim. Kharkiv'de bir çok müze, kilise var gidilmeye değer. Önce oraları gezdim. Eğlence mekanları da bolca var. Ukrayna'da nargile ve kuruvasan çok yaygın. Kahvaltı için her yer kuruvasancı kaynıyor bilginiz olsun

Deneyin derim güzel yapıyorlar.
Ben Kharkiv'de ASOTEL'de kaldım. Gayet güvenilir, şehrin merkezinde ve temizdi. Yemek için Türk restoranlardan vazgeçmem derseniz Türklere ait kebap vs. işletmeleri var. Haricinde domuz eti aşırı yaygın. Dikkat etmekte fayda var. Dil konusunda İNGİLİZCE konuşan sayısı çok az. Ama yok değil. Rusça / Ukraynaca bir sözlük yeterli olur. Biz ingilizcemizle idare etmiştik. 4 günlük gezide ne kadar yiyeceğinize ve nerelere takılacağınıza bağlı. Biz 7 gün kaldık. 3 gün Kharkiv'de 2 gün Kiev'de 1 günde Lviv'de olmak üzere bütün her yerdeki barlara, clublara takıldık diyebilirim. Alkol vs. çok ucuz ama mekanlara giriş parası oluyor kişi başı 300 grivna istiyorlar genelde mekana girişte bahşiş niteliğinde. Uçaktan indiğiniz anda taksiciler başınıza karga gibi üşüşüyor. 100 grivnaya gidilecek yere 500 grivna istiyorlar. Uber kullanabilirsiniz hem güvenilir hem uygun fiyatlı oluyor.
Kharkiv'de MICMO var. Yılbaşına o clupta girmiştik. Aşırı ucuz ve Ukrayna'nın en kaliteli cluplarından birisidir. Öneririm kesin gidin

Eğer sağlam para yerseniz, 1500-2000 dolar gidebiliyor tamamen size bağlı yani
İyi eğlenceler şimdiden.