Savaş kim
Daha 2 ay önce döndüm Ukrayna'dan. Böyle bir şey
Y-O-K.
Hocam sen ukrayna pasaportta mi calisiyorsun da bu kadar kesin konusuyorsun.
seni supheli gorurlerse sorarlar. senin vizen oturumun vardir, ruscan ukraynacan iyidir sana sormazlar baskasina sorarlar.
5 sene once pasaportu yeniledim eski pasaportu unutup herson a gittim. kimlik degil pasaportla. pasaport carsaf gibi bombistu ve beni sorgu odasina aldilar. polis kiz kamerayi acti ve beni sorguladi. nerede kalacaksin. kac gun kalacaksin. hangi sehirlere gideceksin. sehirlerarasi nasil seyahat edeceksin. seni bekleyen biri var mi, donus biletini gormek istedi. ne kadar param oldugunu sordu. 15 gunlugune gitmistim cebimde 2000 dolar vardi. otel rezervasyonlari ve biletlerin ciktisini.almistim. her sehirdeki gercek rezervasyonlari parami donus biletimi gosterdim. form doldurdu imzalatti ve gecirdi. ondan sonra 10 kez daha giris cikis yaptim. pasaportta ukrayna ve shengen giris cikislari oldugu icin sadece ne kadar kalacaksin ne icin geldin gibi sorular soruldu ve problemsiz gectim.
ayrica sadece tek erkekler degil benden once bir aileyi almislardi 4-5 kisi. yasli anne baba ve yetiskin cocuklari. ama amca haciydi, haci sakal teyze ve kizi carsafliydi. yani tipine bakiyorlar ve sorguya cekebiliyorlar. pasaport polisi her ulkede giciktir ve normal.polisin sahip olmadigi yetkilere sahiptir. seni begenmedim diyerek gonderebilir.