onur7060 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, Alexa grubunun amacı sitelerimizin Alexa sıralamasını düşürmek aynı zamanda sitelerde durma süresini arttırarak dolaylı olarak SEO açısından avantaj sağlamaktır. Grubumuzda samimiyet esastır. Kurnazlık ile kimsenin hakkını yememek en temel hedeflerimizdendir. Birlik olursak birçok işin üstesinden gelebiliriz. Gruba katılma koşulları aşağıda yazmaktadır.

Nasıl Gezinti Yapılıyor? Her siteyi yan sekmede açıp, 2 şer dakika arayla 1 farklı sayfa gezmeniz gerekiyor. En az 5 sayfa gezdikten sonra ve tüm sitelerde 10 dakika gezmiş olduktan sonra gezintiniz tamamlanmış oluyor. Örneğin; Grubumuzda 20 site var. Tamamını yan sekmede açıp 10:10'da gezintiye başlayıp her sitede 5 sayfa gezip 10:20'de gezintinizi sonlandırabilirsiniz. Gezdiğiniz sitelerde sayfanın sonuna kadar inmeniz daha yararlı olacaktır.

Günlük Gezintiler ve Telafi Gezintilerinin farklı IP ile yapılması gerekmektedir.

Gruba Katılma Koşulları

★ LÜTFEN gezintilerini aksatmayacak, ilgilenecek kişiler gruba katılsın.
★ Gruba girmek istiyorsanız 3 GÜN peş peşe gezinti yapmanız gerekmektedir.
★ Alexa grubumuza katılan arkadaşlar her sitede toplamda en az 10 dakika durup, 5 farklı sayfa dolaşması gerekmektedir. Günlük gezinti yapmayanlar 2 farklı ip ile telafi etmesi gerekmektedir.
★ 3 gün üst üste gezinti yapmayan kişilerin bilgi verilmeden grup üyeliği askıya alınacaktır ve eksik gezintilerinin tamamlanması istenecektir.
★ Katılımcılar tarayıcılarına kesinlikle Alexa Toolbar yüklemek zorundadır.
★ Gezintiyi yapan kişiler konu altına yorum olarak IP adresini ve gezinti başlama / bitiş saatini belirtmelidir. IP adresinin içinden 2 sayıyı ** şeklinde gizlemenizde yarar vardır.
★ Grubumuza katılmak istiyorsanız lütfen önce kriterlere uygun olarak gezinti gerçekleştirin ve daha sonra PM gönderiniz.
burada grup sahibi her şeyi güzelce yazmış. Eski üyeler, yeni üyelere göre avantajlıdır yada belli yaptırımları yada esnekliklere sahiptirler gibi bir şey göremiyorum. Onun için lütfen herkesten kendi adıma ricam, yeni üyesin, ben eskiden beridir buradayım gibi sorunu çözmeyen, bilakis çıkmaza sokan cevaplar vermemeli diye düşünüyorum.

Grup sahibi, ip adresi, gezinme aralığı vb. bilgileri her gün yazacakcasınız konuya demişse, statcounter'i ip adreslerini görmemiz için tavsiye etmişse grup sahibi; benim aklıma üyelerin kendi sitelerine girişleri kontrol etmesini istediği için yazmıştır diye düşünüyorum. O zaman ben kontrolümü yaparım. Bu boş vaktimin olduğu, gezdim dediği halde ip adresi, grup anasayfasında belirtilen statcounter de görünmeyen üyenin, dolu dolu birisi yada grup kurallarına uyan birisi olduğu anlamını çıkartmaz. Tarayıcı geçmişine girerek, saati, süresi vb. belli olmayan kanıtlarda nazarımda kabul görmemekle birlikte, kurallarda yazmadığı sürece benim için gezinme ispatı olarak kabul edilmeyecektir.

Neticede, ben kontrollerim de grup üyelerinden %90'nını dakika dakika görebiliyorsam, göremediğim kişilerin, VPN, sitede ki kod parçacıkları vb. hiçbir gerekçesini kabul etmiyorum. Grup sahibinin de bu duruma müdahil olarak, gereken düzeltme ve açıklamayı yapmasını talep ediyorum.