Büyük şirketlere sözleşmeli out-source iş yapanlar bilir, o adamların senin üzerinde psikolojik olarak baskısı çoktur çünkü sen ona muhtaçsındır. İş sadece para işi değil, referans da kapıyorsun çünkü. Ödemeyi 3 ay sonra yapacağım deseler tamam diyip oturmak boynunun borcudur, sadece yazılımda değil her piyasa bu iş böyle çünkü, işine gelmiyorsa o işi yapacak senden başka birçok şirket kapılarında sıradadır. Bana bugüne kadar 3 büyük şirkete iş yapmak nasip oldu, önden para yok ödemen de proje bitiminden sonra uygun olunca yapılacak deseler susup oturmam gerekirdi ama onlar bile bana öden %10 ile %40 arasında ödemelerini yaptılar. Umarım bu şekilde çalışacak birisini bulursunuz ve bulsanız dahi inşallah işini layıkıyla teslim eder.

edit: Bu arada konu sahibi arkadaşa yüklenilmiş ama benim yazım dahil yazılanların sadece ona özel yazıldığını düşünmüyorum, forumda buna benzer o kadar çok konu var ki meslektaşlarım patlama yaşamışlar o da bu arkadaşa denk gelmiş. O yüzden alınma gücenme olmasın ancak bu işin doğrusu gerçekten bu yazdığınız şekil değildir, yazılanları pozitif değerlendirmenizi dilerim. Kolay gelsin.