Webdesiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://resmim.net/f/jvqSGz.jpeg?v=08201923341403000300

Hastahaneye gittiğimde bu değerleri verdi doktor. Gözünü çizdirebilirsin ama tam emin olmak için haftaya gel dediler. Etrafımdaki insanlar (gözlükçüler dahil) çizdirme şöyle sorun oluyor sonradan bozuluyor, batma hissediyorsun, güneşe çıkamıyorsun vs birçok şey söylediler. Daha önceden çizdiren ve bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Daha önce yanıt veren oldu mu bilmiyorum ama gözlerimiz çizdirdiğim için doğrudan bilgi vereyim;

1- Çizdirme sorun oluyor diyen gözlükçüler tahminimce gözlük satamayacakları için bunu diyorlardır Gözlerimi çizdireli 6 sene oluyor daha 1 kez sorun yaşamadım ( maşallah )
2- " Sonradan Bozuluyor " tamamen efsane bir söylem.
3- " Batma Hissediyorsun, Güneşe Çıkamıyorsun " bu sadece ameliyattan sonra olan bir durum. İki farklı ameliyat türü var. İsimlerini tam hatırlamıyorum. Birinde sadece 10 dakika batma oluyor ve hemen güneşe çıkıyorsun. Diğerinde ise 1 gün evde dinlenmeniz gerekiyor, güneşe çıkınca sıkıntı oluyor ama öyle dayanılmayacak bir durum değil ( ben bu ameliyat türünü oldum. ) Not: Ameliyatın türüne göz durumuna göre doktorunuz karar veriyor.

Varsa soru alıntı veya etiket alayım