Ellerinde milyonlarca kişinin dataları mevcut peki ne yapıyorlar bu datalar ile? Senin benim kiminle konuştuğumuzu tek tek okuyacak halleri yok. Facebook, WhatsApp’ı satın almasının büyük çoğunluğu reklamlarında kullanmak için. Geliştirmiş oldukları yapay zeka sayesinde birisiyle konuşmanda geçen kelimeler üzerine size özel reklam verdiğini düşünüyorum. Örnek vermem gerekirse; çeşitli ilan sitelerinden araba satın almak için WhatsApp’dan konuşmak istediniz. Kişiden araba fiyatı, marka, model gibi bilgiler aldınız diyelim. Artık yapay zeka sizin hangi ürünü, hatta hangi markanın modelini aradığınızı neye karşı ilgi duyduğunuzu (arabaya) öğrenmiş oldu. Facebook reklam panelinden de araba ile ilgili reklam verildiğinde özellikle sizin bahsettiğiniz araba markasının ve modeline reklam verildiğinde size o reklamlar gösterilecektir. Amaç data toplayarak bu dataları reklamda kullanabilmek. Başka ne amaçlar için kullanıyor bilmiyorum veya başka amaçlar için datalarımız kullanılıyor mu onu da bilmiyorum.