arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Facebook sayfam çalındı, nasıl geri alırım?
Kesin bir yöntem olmamakla beraber Facebook yardım merkezinde bulunan Başkasının Eline Geçmiş Bir Sayfayı Bildirin aracını kullanarak Facebook destek departmanına şikayette bulunabiliyorsunuz. Başvurunuz uygun görülürse 24-48 saat içinde geri dönüş yapılıyor ve sizden bazı bilgileri sağlamanız istenebiliyor. İşlemler sonucunda çalınan sayfanız size iade ediliyor.
https://www.facebook.com/help/contact/434468003315353
Bu bağlantıyı kullanarak Facebook sayfa işlemleri ekibine şikayette bulunabilirsiniz.
Bağlantıdaki sayfa üzerinden gönderilen talepleri gerçekten okuyor ve işleme alıyorlar. Bizzat çalınan sayfamda denedim ve sayfamı geri almayı başardım.
Talebiniz uygun görülürse sayfanız size geri veriliyor, çalan kişi yöneticilikten çıkarılıyor. Olumlu sonuçlanan işlemlerde size e-mail ile geri dönüş yapılacağı için veya sizden bilgi/kanıt istenebileceği için mutlaka e-maillerinizi sık sık kontrol edin.
Facebook sayfa çalma suçu
Bunların yanında sayfanızı hackleyen kişinin cezasız kalmaması için savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ve hakkınızı arayabilirsiniz. Sayfanızı çalan kişi veya kişilerin yaptıkları TCK Madde 243 ve Madde 244 de belirtildiği üzere açıkça suçtur ve cezası suçun niteliğine göre bir yıldan beş yıla kadar hapistir.
Benim şahsi düşüncem, böyle bir eyleme kalkışan kişinin cezasız kalmamasından yana, mutlaka savcılığa verin.
Eğer sayfanızı çalan şahıs sayfanızda paylaşım yaptıysa ve sayfayı kurtardıysanız, paylaşımları silmeyin. Paylaşımlarda sayfanızı çalan kişinin ismi mutlaka yer alıyordur. Yasal soruşturmada delil olarak sunabilirsiniz.
Link çalışmıyor.