Ticaretteki ahlağı, etiği bilmiyoruz. Ticaretin amacı al & sat kısaca PARA kazanmak. Ama forum olarak hatta forum değil genel olarak, ticaret ahlakından bir haberiz.
Amacı sadece insanlar üzerinden haksız kazanç olan insanların artışından kaynaklı...
Teslim tarihini geciktiren ve bir şey olmamış gibi devam eden insanların artışından kaynaklı...
Buna rağmen forumdaki moderatörlerin (kimse üstüne alınmasın, şahsi görüşüm) bunlara göz yumması. Basitinden bir örnek, geçen bir iş yaptırıyorum. Teslim tarihi çok mühim. Ona göre yapacağım bir etkinlik var ve 20.000'den fazla müşterim bekliyor bu etkinliği.
Arkadaş teslim tarihini 1 hafta geciktirdi. Ücretin tamamını ödemiştim birde Sonrasında şikayet konusu açtım ama moderatör arkadaştan yana olarak teslimi yapmasını istedi. O saatten sonra teslim etsede bir işime yaramayacağını söylesemde yinede hem paramdan hem işimden hem zamanımdan oldum.

Şikayet bölümü için daha katı çalışmalı bence moderatör arkadaşlar.

Veya;
Forumda bir quiz olmalı ve ticaret ahlakı, ticaret etikleri, ticaret adabı hakkında soruların sorulup kişinin aldığı puan 50'den düşükse forum üzerinden ticaret yapmasına izin verilmemeli