DrJelibon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence ilk olarak bu işi yapayım deli paralar kazanayım kafasındaysanız bence işi bırakın. İlk olarak yaptığınız işi kendinizin beğenmesi ardından başka insanların beğenmesi önemlidir. Proje bazlı çalışmanızı öneririm drible behance gibi sitelerden kendinize tasarımlar bulup bunları kendinize göre tasarlayıp daha sonra kendiniz kodlamasını yapabilirsiniz. Backend frondend kavramı zaten son yıllarda ortaya çıkan bir şey eskiden allah ne verdiyse power olarak var(mış)dı. Frontend kısmı biraz görsellik isteyen bazı göz ve el alışkanlıklarınız olması gereken bir taraf diye düşünüyorum en azından tasarım konusunda sürekli kendinizi güncellemenizi ister ve sürekli yenilikçi olmak zorundasınız. Backend tarafında da aynı olay geçerli sürekli yeni freamworkler yeni kütüphaneler yeni js çıkıyor bunları takip etmek zorundasınız sadece PHP ile olacak birşey değil yani bu kadar küçük bir pencereden bakarsan ... bence bakma Kısacası 1 2 hatta baya bir süre bazı şeyleri ücretsiz yapman hem hata yapma durumunda telafi edebilirsin hemde kimseye mahçup olma durumun olmaz. Kendini geliştirmek için daha fazla zamanın olur internette deliler gibi kaynaklar var istediğin şeyleri araştırıp kafandaki projeyi kodlara yansıtmak için önce kısa ve kapsamlı bir araştırma ardından da kodlama kısmı geliyor Umarım başarılı olursun dostum
öncelikle zaman ayırıp değerli bilgilerini paylaştığınız için size teşekkür ederim deli paralar kazanma kafasında değilim aylık en az 2k para lazım ev gicindiricem 2k gelir gelse yeter bana sabit ,tabiki dediğiniz gibi kücük bir pencereden bakmak olmaz ama ben farkındayım sadece php ile olmadığının js jsnin kütüphanleri phpenin kütüp haneleri css kütüp haneleri var bunların hepsini bilmek lazım ama benim demek istediğim şu back end php alanında uzamanlaşıp bir takıma girip frelance çalışa bilirmiyim frelance olarak tasarım satın alıp içerik üretp piyasada satabilirmiyim frelance bu tarz iş olanklarıda varmı bu şekilde para kazanılırmı aylık düzenli olarak böyle söylemem daha doğru olur front end zaten en az 3 dili bilmen lazım sadece tasarımsal olarak piyasa nasıl front endde uzamanlaşıp iş alma para kazanma sansım daha mı cok bu şekilde desem daha acıkalyıcı olacak herhalde