Genel olarak ortalama desem yeridir. Hobi olarak bence fotoğrafçılıkla uğraşıyorum fakat profesyonellik (en azından beni) bizi bozar Daha çok sanat galerilerinde ve fotoğraf sergilerinde dolaşmak ve iso, enstantene vb. değerleri tahmin edip denemeler yapmak hoş oluyor.

Tabi ki herkesin zevki farklıdır. Fakat bence düşen ışığın daha loş olması ve arkadan gelen doğal ışığın (ay ışığı) biraz daha fazla olması gerekliymiş. İlaveten photoshop kullanarak bankın arkasındaki en yakın ağaçtan sağ üst köşedeki 3 ağaca kadar derinlik ayarlaması yapılması (ışık izdüşümü) çok hoş olurmuş. Birde genelde böyle fotoğraflar çekilirken belirtilmek istenen temanın içine yerleştirilen objeye üstten ışık gelmesi daha çok tercih edilebiliyor ama şahsi fikrim çokta gerekli bir husus olmadığıdır

Yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim. Bir başkasına mükemmel gelebilir belki ama ortalama bir göz beğenisi yakalamak için yapılan şeyleri anlatmaya çalıştım. Bunların dışında verilen mesajı alır mıyız? Alırız. Fakat ortamın biraz daha mistikleşmesi lazım.

Örnek olarak gösterilebilir mi bilmiyorum ama Bursa'da çektiğim fotoğraf: