rahmican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bununla ilgili daha önce çok araştırma yaptım, orada şirket kurup faaliyet yürütüp daha sonra oradan elde ettiğiniz kazancı Türkiye'de ki banka hesabınıza yatırır bu parayı çekerseniz %20 gelir vergisi ödemek zorundasınız. Ayrıca orada şirket kurup faaliyetlerini Türkiye'de yürütürseniz ve bunu bildirmeden(vergi levhasıı, faturasız satış v.b) devam eder ve şikayet edilirseniz tüm banka hareketleriniz kontrol altına alınıyor. Sebebini açıklayamadığınız her tutar için ayrıca ceza kesiliyor. Bir defterdarlıkta çalışan arkadaşım kısaca böyle özetlemişti.

Adresiniz her ne kadar Estonya olsa bile faaliyet alanı Türkçe içerik ve Türkiye ise vergi mükellefliği ya da yabancı kuruluşlar için devletin verdiği iban numarasına %20 vergi ödemenizi isitiyorlar. Sırf bu yüzden KKTC'de şirketleri kapattı çoğu kişi Türkiye'de hizmet vermeye devam ediyorlar.

Umarım forumdakilerin işine yarar.
Mesela startuplık bir projemiz var diyelim. Örnek veriyorum Buffer. Bunu Türkiye'de geliştiriyoruz fakat müşterilerimiz global. Onlardan da ödeme alıyoruz. Bu şekilde sadece gelir vergisi ödeyip kurtulabiliriz sanırım. (fatura konusuna değinmedim; pek bilgim yok ama umarım o da çözülür)