Arkadaşlar siyasete girmeden, bir fikir söylemek istiyorum.Hemen bir örnekle anlatmaya baslayayim. Benim memleketimin ilçesinde, bakın ilçesinde diyorum. 100'den fazla köy var. Ve bunların bazılarının nüfusu 5 bile değil. ( Kendi köyümden biliyorum).Benim koyumde de Muhtarlık için neredeyse birbirlerine gireceklerdi. Bugun muhtarlık maaşı, yanlışım varsa düzeltin, 1900 küsur lira. 100 ilçe demiştim. *Sadece ilçede* 100 muhtar x 2000 x 10 ay.
2.000.000 tl. Bulunduğum ilçenin topladıkları konut vergisi o kadar değildir. (!) Nedendir bu maliyet. Neler yapilabilir bu parayla. Her 10 ayda yeni bir okul, yeni yapıtlar, yeni küçük hastaneler. Bakin sadece 10 ayda...
Benim fikrim ise merkezi bir yere her 25 veya 50 köyü kapsayacak şekilde, toplu bu işlere bakılacak bir kişi seçilmeli. Ya da başka bir fikir ile bu gereksiz maliyeti önlemeli. Tabii bazi yerlerde muhtarlık illa ki gerek ama benim dediğim gibi 10 nufuslu yerlerde bir çözüm bulunabilir. Bu konuda yanlış mi düşünüyorum, bilmediğim şeyler mi var sadece siyasetten uzak bir fikir,görüş...