Celsius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Başlık biraz yanıltıcı olabilir ama yalan değil. Birkaç haftadır düşündüğüm eylemi bugün uygulamaya geçirdim. Sigara ile 12 yıllık birlikteliğimi sonlandırdım.

Aslına bakarsanız fiziksel olarak belirgin bir şikayetim yok ama son zamanlarda sigara içmenin hiçbir anlam ifade etmediğini (yemekten sonra içilen sigaranın keyfi hariç) ve gereksiz olduğunu düşünmeye başladım. Bu durum beni rahatsız ediyordu. "Neden bana faydası olmayan bir şeyi alışkanlık haline getirdim, bu alışkanlığı bırakabilir miyim?" gibi soruları sık sık sormaya başlamıştım. Bildiğiniz üzere sigarayı bırakmanın ilk kuralı, gerçekten bırakmayı istemektir. Ben gerçekten bırakmayı istiyor muydum, bu da kafama takılan sorulardan birisiydi. Bir süre bu sorunun cevabını aradım ve dün gece gerçekten artık istediğimi düşündüm. Tek yapmam gereken evde sigaraya dair ne varsa ortadan kaldırmak ve yeni bir güne sigarasız uyanmaktı. Bunu istiyordum.

Sigarayı neden bıraktığımı merak edenler için birkaç madde sıralamak istiyorum:
  • Uykudan daha fazla verim almak istiyorum.
  • Yeğenlerimle oynarken onlara sigara kokmak istemiyorum.
  • Sigaranın vakit öldürdüğünü düşünüyorum, bu vakti daha verimli değerlendirebilirim.
  • Herhangi bir maddeye bağlı olmadığımı kanıtlamak istiyorum (kendime). Sigaraya mecbur değilim.
  • Evimde 2 tane kedi var ve onlar da sigara içmemden rahatsız oluyor. Bunu hissedebiliyorum ve gerçekten üzülüyorum.
  • Sigarayı evde içiyordum ve bu içerisinin kötü kokmasına neden oluyor. Eşyalara bile sigaranın kokusu siniyor.
  • En önemli nedenlerden birisi de, çevremde sigara içmeyenlere saygı duymadığım düşüncesi.
Evet arkadaşlar size olabildiğince aklımdan geçenleri anlatmaya çalıştım. Benimle birlikte karım da sigarayı bıraktı. Aynı evde yaşayan 2 kişiden birisinin içip, diğerinin içmemesi olmazdı. Sağolsun o da bu konuda istekli olduğunu söyledi ve birlikte bıraktık. Ortalama 12 saattir sigara içmiyorum, şu ana kadar çok zor bir durumla karşılaşmadım. Umarım her geçen saat, bir öncekinden kolay olur. Bu konu altında belirli aralıklarla (1 gün, 3 gün, 1 hafta, 15 gün, 1 ay, 1 yıl) vücudumda ve zihnimde meydana gelen değişimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu konuda tecrübesi olanlar (sigarayı bırakanlar) deneyimlerini paylaşırsa, ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını ve nasıl atlattıklarını açıklarsa çok memnun olurum. Her türlü öneriye açığım.

Zamanınızı çaldığım için çok özür dilerim, herkese iyi forumlar. Dularınızı bekliyorum.

Hocam profiliniz halen sigara ile İnşallah bir daha içmezsiniz