Yeni zelanda veya Avustralya'ya hangi vize türü ile gideceksiniz? C1 seviyesinde bir arkadaşım IELTS 6 alabilmek için 6 ay çalıştı. IELTS sınavı ingilizce bilginizi ölçmez, taktikleri olan bir sınavdır.
Ayrıca bu ülkeler için vize koşulları çok kısıtlı ve zordur. Dil okuluna ve üniversiteye gidecekseniz cebinizde en az 20-30 bin usd doları olması gerekiyor. Yeni mezun mühendis vizesi ile gidecekseniz denklik vs birçok prosedürü var. Onun dışında göçmen vizesi kalıyor o da zaten inanılmaz zor.
Hocam, Yeni Zelanda ve Avustralya'nın "Work And Holiday" vizeleri var, ben Mühendislik öğrencisi değilim.Work And Holiday vizesi, hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin, üniversite 4 yıllık olmak şartıyla bu vizeye dahil olmanıza hak kazandığınız anlamına geliyor.Ama bir tek bununla bitmiyor.IELTS sınavından yanlış hatırlamıyorsam 4,5 veya 5 almamız gerekiyor.Bundan sonrası kontenjan işi kontenjanlar çok az ama 2013 yılında bu vizeyi kimse bilmediği için veya Yeni Zelanda'ya gitmek istemediği için dolmuyormuş, son yıllarda kontenjanlar dolmaya başlamış.Her yılın belli bir günü başvurluyor diyelim bir kota var siz 200. kişisiniz ben 201, ben giremiyebiliyorum.
Dil okulu olarak gidicek olsaydım, burayı değil Kanada'yı tercih ederdim onu kesinlikle düşünmüyorum.Ha eğer ki Green Card çıkmazsa, bu vizeye başvurmam gerekirse ve çıkarsa orda 1 yıl geçirirsem, orda kalma yolları ararım ama yok gibi.Türkiye'ye dönüp Avustralya'nın aynı programını denerim.
Bende geçen sene ilk defa başvurdum sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında bile bilgim yoktu kesin çıkmaz kafasındaydım rastgele haberlerde gördüm açıklandığını, ilk defa başvurup kazanmıştım tamamen şans olayı şuanda da mülakatı bekliyorum.
Biliyodum forumdada çıkanların olacağını

tahmin ediyodum.Vay canına hocam, ilk defa başvurdunuz ve çıktı ha, benimde ilk senem İnşallah çıkıcak

günlerdir bekliyorum.Evet tamamen şans, yanlız geçen sene çıkmasından sonra mülakat dediğiniz Ankara'da vize görüşmesi size hangi tarihe verdiler?