Hocam şimdi Laptop'da zaten 1 TB HDD mevcut, demek istediğim şey şu;
bu 1 TB'yi ben C) 200 GB D) 800 GB (küsüratlı bunlar) verdim C) %75 dolu ama sıfırlayabilirim sıkıntı yok D) %90'ı dolu sıfırlayamam diyorum ki ben bu yeni alacağım HDD'ye D) 'yi direk aktarayım yani bunu tek tek yapmak yerine bilgisayardan aktarmak yerine bunu hızlıca nasıl yapabilirim diye sordum.

umarım anlatabilmişimdir
bir diskten diğerine fiziksel taşıma yapacaksın yani

bu dosyalar her türlü a diskinden b diskine geçecek.
o zaman bu diskler bu dosyaları köppek gibi okuyup yazacak başka yolu yok

)
bir diskten diğerine fiziksel taşıma yapacaksın yani

bu dosyalar her türlü a diskinden b diskine geçecek.
o zaman bu diskler bu dosyaları köppek gibi okuyup yazacak başka yolu yok

)
vakit alır evet maalesef sözün özü o

Hocam yerinizde olsam ssd alıp windows kurardım sizdeki hdd yi dvd yerine takardım.
Bendede lenovo laptop var yazdiğim şekilde yaptım hızda inanilmaz fark oluyor,ayrica bir sorun olmaz ben garantili cihazima yaptım 1-2 yildir kullaniyorum eski halinden eser yok fakat HDD alinacak birşey değil SSD varken sadece tavsiyem bu yöndedir.
hocam size şunu sorayım, dediğiniz işin aynısını yaptım, ssd disk c, diğer hdd de d diski olarak kullanıyorum.
ssd sistem için, torrent download ve dosyalar da hdd üzerinde ağırlıkta.
problem şu ki, c diskine yani ssd üzerinde test yapınca, test programları 500 mb hız veriyor en az. test sonuçları iyi.
ancak ssd üzerinde a klasöründen b klasörüne bir dosya kopyalarken 110 mb civarı bir hız var, testler yüksek ancak aldığım performans düşük neden kaynaklı olabilir.
ahcı Mode açık, rapid mod da denedim, aynı şu an aktif