Arkadaşlar bölümüm değil.Sizlere danışmak istedim.İnternette geziniyorum, Bilgisayar Mühendisliği bitiren arkadaşım var, 2 yıllık okuyan başka bir arkadaşım var.Yazılım Mühendisi arkadaşım var ama hiç biri Front End Developer bilgilerine sahip değil.
PC Müh olan arkadaşım e-ticaret scripti oluşturmayı bile öğretmediler okulda diyor 4 yıl okudu hiç birşeyin düzgün anlatılmadığını söyliyor.
2 yıllık okuyan arkadaşım wordpressci oldu çıktı sonra bıraktı bu işleri...Html-Css dahi bilmiyor.
Yazılım Mühendisi arkadaşım daha çok başka alanlarda.
Benim anlamadığım bu ülke de Front End Developer - Back End Developer -Full Stack Developer nasıl yetişiyor?Üniversitesi yok bu kısmı anladım.
Burda iyi Front End Developerları olduğu için sizlere sormak istedim.
Öğrenmek, gelişmek yeniliklerle ilerlemek için neler yapmalıyız?
Bir kaç Front End iş ilanı örneği atıcam :
burda var veya yok, bir front endciden neler beklenir öğrenebilmek için iş ilanlarını her ay ara ara gözlemliyorum.Benim anladığım, Html Css Js temel öğrenilirken yanında tercih edilen frameworkler Boostrap, SASS, JS frameworklerine gelince her iş ilanında farklı isteniyor, birisi Jquery temelli isterekn, birisi NodeJs, bir diğeri Angular-React gibi çok değişken.Bazı iş ilanları öyle ki Front End Developer yazarak PHP bilgisi istiyorlar, benim bildiğim kadarıyla PHP Back End konusu değil mi? Yoksa burda amaç Front End ilanı verip , Front End bilgileri + PHP/Laravel bilen arıyorlar...(
JS'de neye yönelinmeli Jquery?Node Js?React?Angular?Hepsinden biraz mı?Sıra ne olmalı?
Ben Front End Developer olmak için çabalıyorum ama daha yolun başının başındayım.Daha önce sitede konu açmıştım hangi eğitimlerle ilerlemeliyim diye.Youtubedan, Html-CSS-JS dersleriyle başladım
Yakın Kampüs kanalının, arkasından
Udemy üzerinden
Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi bu kursun %50sini geçtim şuan devam ediyorum.
Heryer de PHP ilanı görüyorum, youtubeda
PHP'nin çok zor bir dil olmadığını okuyorum(?), PHP ve Laravel frameworkü ilerleyen zamanlarda yeni bir hedefim.Bunun yanı sıra İlçemde
Web Tasarım Kursu açıldı, Html CSS PSD anlatım ağırlıklı daha önce hiç bir okul tarzı bi yerde bunları görmediğimden gittim Halk Eğitim kursuna katıldım, kimsenin bilgisi olmadığı için ben hep ilerde gidiyorum ama ev harici öğrenmek benim için çok faydalı oldu, hocanın JS bilgisi sınırlı html css boostrap ağırlıklı anlatım yapıyor.(Bu arada bi miktar PSD, Adobe Illustrator, After Effects bilgim var freelance bir video işi yapıyorum)
Sizce neler yapmalıyım? Staj yapabilecek seviyeye gelip bir yerde Junior seviyeye gelmek istiyorum.
Bunların yanısıra ilk sitemi açınca burdan paylaşım yapıcam

Öğrendiğim birşeylerden biri proje yapmak öğretiyor, o yüzden webe sunmadığmıız siteler yapıyoruz ama asıl hedefim webe sunucağım bireysel projeler olucak...
Biraz uzun oldu ama kısa anlatım yapamıyorum.Okuyan cevap veren vermeyen herkese teşekkürler, amacım düşüncelerinize ulaşmak...Yönlendirmelerinize, öğütlerinize ihtiyacım var.
Dip Not:Forumda çok iyi Front End Developerlık şuan aktif yapan arkadaşlar var konuyu okurlarsa, bana bir tavsiyede bulunmasalar bile kendileri bu işe girişlerini öğrenimlerini anlatan bir cevap yazabilirlerse çok memnun olurum,Deneyimlerini okumak isterim çünkü