https://www.r10.net/off-topic/2016943-acil-polis-lazim-5.html#post1074642279
Böyle bir konu açmıştım polis lazım diye replika eşofman takımı sattıkları için ifadeye çağrıldığımı zannediyordum fakat durum böyle değilmiş.Bir zamanlar sahibi olduğum
eniyibilimkurgufilmleri.com sitesine telif gelmiş film hakları sahiplerinden bu yüzden beni çağırmışlar.Bugün karakola gittiğim zaman beni alıp savcılığa götürdüler savcı ile görüştüm sağolsun çok iyi bir insandı.Yaptığımın suç olduğunu söyledi sitenin benden önceki ve benden sonraki sahiplerinin de ismini söyledi.Ama şikayet site benim üstümeyken geldiği için asıl sorun bende gözüküyor.
Avukat geldi ifade verdim durumu anlattım 11. Ayda devraldığımı 1 ay sonra 12. ayda sattığımı söyledim.Bana siteden filmleri hatta siteyi komple kapatması gerektiğini söyledi sahibinin.Yoksa hep şikayet için böyle gelirsin dedi.Uzlaşmaya yolluyorum dosyayı dedi karşı tarafın avukatının adını verdi arayın durumu anlatın dedi uzlaşmaya olumlu cevap versin dedi.Yoksa dava açılır 1 yıldan 3 yıla hapis cezası alabilirmişim.Yaşımdan dolayı bunu farklı bir duruma çevirebilirlermiş hapse girmezmişim 5 yıl boyunca kasti bir suç işlemezsem sicilimden silinirmiş.
Şimdi siteyi sattığım kişiye yazdım ona da yarına ifadeye çağırmışlar.Dedi yarın ne derlerse ona göre yapacakmış siteyi.
Bu durumda ben ne yapabilirim + Ailemle aram baya kötü oldu daha böyle işlere girmemi istemiyorlar 16 yaşındayım bilişim bölümündeyim.Aileme nasıl anlatabilirim
Çok geçmiş olsun kardeşim, her ne yaşarsan yaşa daha yolun başındasın. Bu tarz olumsuz olaylar, etkenler senin gidişatını etklemesin. Aksine ders al, bir sonra ki işlerde bu tarz hatalar yapma. Yanlış anlama sakın, bu bir ders verme mesajı değil aksine üzülerek verdiğim bir motive konuşmasıdır. İnşallah en dertsiz tasasız şekilde atlatır, uzlaşmaya gidersiniz.