Bunlar işe yarar mı bilmiyorum ama bunların yanında destekleyici şeyler yapılabilir. Sigarayı bırakma evresinde bol bol patlıcan gibi içerisinde nikotin bulunduran yiyecekler tüketilebilir.

Günlük su miktarı artırılabilir. Suyun nikotini atıcı özelliği vardır ve sigara öncesi su içildiğinde sigara içmeye devam etmek istemez insan.

Her şeyden önce irade. Valla ben iradesiz biriyim bırakamıyorum. Bir kere bırakmayı denedim. Üstümde para pul ne varsa anneme verdim. Evine anahtarını da son paket sigaramı da verdim. Kendisi bir yere gidiyordu akşam gelirdi kitle dedim kapıyı da üstüme. Akşama kadar sigara içmeyeceğim diye söz verdim kendime. Aradan 1 saat geçti 2 saat geçti 3 saat geçti derken iyice triplere girmeye başladım. 4. saatin sonunda evdeki tüm 5 kuruş 10 kuruş ne bulduysam topladım. Balkondan aşağıya indim ( 3. kat ) tekele gidip bir dal sigara aldım. Daha tekelden çıkmadan 3. fırtı çekiyordum. Geri geldim balkondan eve çıktım. İşin aslı irade. İrade olmadan bu meredi bırakmak çok zor.