Öncelikle şimdiden hayırlı tezkereler. Kendi tecrübeme istinaden paylaşacağım.
İlk girişte 35 tl civarı bir hayat sigortası yaptırılmakta nakit biraz bulundur o kalabalıkta sıradan çıkıp atm gidip gelmek istemezsin

Sigara kullanım durumuna göre 20 30 tl nakit alsan yeterli olur zaten içerde %90 kart geçiyor. Paranı ziraat kartına at.
Gitceğin yere göre değişmekle birlikte komutanların nasıl davranacağını bilemeyeceğin için askeri renkler hakkında bilgi alıp ona göre çamaşır götürmeni öneririm. Giderken aldığım koyu yeşilleri bazı arıza komutanlar giydirmemişti. (Görünmemesine rağmen kontrol yapacağı tuttu

)
Uzun dönem veya kışın gitceksen içerdede satılan ama dışardan daha uyguna alabileceğin boyunluk, eldiven, bere alabilirsin. Fakat yine renklere dikkat etmen gerekiyor yoksa kullandırtmıyorlar. Ben içlik kullanamadığım için almadım ama kullanabiliyor ve üşüyorsan almanı öneririm.
Traş bıçağı yüz yapına göre götürmeni öneririm çok kaliteli ve çok başlık alıp çaldırma. Sivil eşya deposuna kaldırabilirsin ama herzaman açmayabilirler depoyu. ( Kantinde traş bıçakları ve başlıkları satılmakta.)
Telefon konusunda yine kişiye ve yere göre değişiyor alıp almamaları. Normal belirtilen sivil hat yasaktır. Sim kartını saklayıp yanına sim kartsız telefon alıp sonrasında askercell gelecek diyip giren çok oldu. (Bu konuda dikkat etmen gereken askercell çalışma saatleri var bu saatler dışında konuşursan yakalayabilirler. Yine yerine göre dikkat etme durumları değişiyor.)
Söylediklerim aklıma gelenler hatırladığım kadarıyla yazdım. İçerde hergün bıktım diyende var 2 güne alışanda var şartlama kendini nacizane tavsiyem. Diğer arkadaşların dediği gibi mantığı sorgulama komutanın dediği mantıksızda gelse genelde komutan söylüyor diye yapmak durumundasın

Tekrar hayırlı tezkereler. Aklına takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım pm atabilirsin.