Teyidin nasıl yapılacağı önemli. Varmı aklınızda bir fikir? çok zor bir durum yada piyasada binlerce kimlik dolanıyor verip geçebilirler yüzyüze olmadıkça Türkiye'de internet üzerinden çok zor bir durum TC onayı..
Bu konuda facebook vb. platformların hesap geri alımı için mail gönderildiğinde yapılan sisteme benzer bir şey yapılabilir. T.C. kimlik fotoğrafı + sistem tarafından onay sürecinde otomatik oluşturulan rastgele rakamsal değerin bir kağıda yazılarak elinde o kağıdı tutarken fotoğrafını sisteme yükleyebilir. Kimlik gönderiminde de T.C. + fotoğraf bölümleri açık kalması yeterli olur bunun için. Bu sayede fake kimlik bilgisiyle onayı geçemezler yani başkasına bu fotoğrafı çektirip oluyorsa da yapacak bir şey yok

Örnek bir foto baktımda tam olarak bulamadım ama bunun gibi aynı mantık. Resim boyutu büyükmüş sayfayı bozmaması için URL olarak koyuyorum.
https://cdn.r10.net/editor/54127/d4c...b569020508.jpg
Ek olarak; mail kullanımında bir esnekliğe gidilebilir. Açıkçası mail adresim alan adım üzerine foruma kayıtlı ama 6+ yıldır giriş yapmıyorum mail adresime bir şeyler geliyorsa bile haberdar olmam mail olarak onu kullanmadığım için hiçbir platformda takibini sağlamıyorum, sitemde iletişim vb. formlarda hep normal mail adresime bağlı. Bu konuda bir esneklik tanınabilir.