ilk bilgisayarla tanıştığımda orta sın sınıftaydım. Arkadaşım dershaneye gidiyordu bir gün beni de götürdü. beyaz bir kutu siyah bir ekran. açtı. ilk defa görmüştüm. ilk oyunum mario idi. benimki ilk görülte aşktı.

lise 1 de bilgisayar dersimiz vardı. laboratuvar a girince tekrar karşılaştım. öğretmenim bilen var mı? diye sordu. sadece mario oynadım, oda 5 dakika.

"ben varım" dercesine parmak kaldırdım. hdd yoktu bilgisayarlarda, öğretmen disketle açıyordu. gel zaman git zaman öğretmene baka baka öğrendim. açarken başından ayrılmıyordum. sonra önce kendi sınıfımın sonra diğer sınıfların derslerinde ben açmaya başladım. sonra kendi açılış disketimi cmd ile kendim yaptım. lisede bilgisayar dersinde okul birincisiydim.

ne varki çok istememe rağmen bir türlü sahip olamadım. maddi durum nedeniyle alamadı ailem. üniveriste de yazın çalışıp kendim aldım ilk bilgisayarımı. yıl 2005.

evet aşık olmuştum çünkü o kutuyu görünce anlamıştım. gelecek onda. aileme "bana bilgisayar alın 4 yıl sonra şirket sahibi olurum" dedim. orta okulda... olmadı...

elinde muazzam imkan var... boşa gidecek 1 saniyen bile yok bence... gelecek yazılımda... ya yazan tarafta olursun, ya da satın alan tarafta...

site olarak yazılımı tercih et, en kolayından başla, hem öğren hem öğrendiklerini yayınla... bir kaç yıl sonra iyi yerde neden olmayasın...

başlangıç için Python önerim. kolay bir dil... ama algoritmayı öğrenmeyi unutma...tüm dillerin omurgasıdır.

domain olarak boşta mı bilmiyorum ama bir kaç önerim...

pythonspace
mysoftwareworld

aklıma gelen bunlar...