cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla arkadaş şanslısın demek ki ben elimde ki senet ile gittim yine alacağımı alamadım buda benim örnek olsun

2014 yılında bir daire satışı sonrası kalan 1500tl alacağım için senet düzenledim. 2018 yılına kadar senet ödenmedi bende kıyıp da şikayette bulunmadım, ama artık zurnanın zırt dediği yere geldi ve gittim avukat olmadan icra çıkardım.

İcra çıkarıdğımda adam gidip imza benim değil demiş Mahkemeye çıktık, hakim sormadı bile senin bu adama borcun var mı diye. Adam zaten borcum yok demiyor ki imza benim değil diyor.

Bilir kişi çıkarılması istenildi, adam yine dedi ki bilir kişi ücretini yatıramıyorum, mahkeme dedi ki o halde alacaklı yatırsın. 350tl bilir kişi ücreti ödedim. bu süreç içinde 3 defe işi gücü bıraktım Adliyeye gittim. üçün de de günüm bitmişti. Neyse bilir kişi sonucu çıktı adam gözümün önünde imza atmış olmasına rağmen bu imza adamın değil dedi.
Mahkeme de dedi ki icra kararının durdurulmasına. 300 tl mahkemenin ceza kesmesine + %20 kadar tazminat ödenmesine oda 300 yapıyor. diye o parayı da yatırdık cezayıda yatırdık. ben 1500tl alacağımı alabilmek için 300 ceza 4 gün iş gününden olma + 350 bilir kişi ücreti+ 300 tazminat ödedim oda harcadığım yakıt parası, otopark parası ve çektiğim stres yanıma kar kaldı.

Diyeceğim o ki bu arkadaşın dediği doğru hakkınızı arayın ama her zaman da siz haklı çıkmıyorsunuz...
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam işi bilen birine denk gelince alamıyorsunu işte alacağınızı. siz ilamsız haciz çıkardınız adam itiraz etse benim borcum yok diye bu kandıryor diye bu sefer size devlet dava açıyor. Siz parayı banka vasıtası ile atmadıysanız gelde ıspatla ıspatlayabiliyorsan alacağını ki bir sürü de ceza ve tazminat ödüyorsun. Ben elimde senet varken başıma gelen olay yukarıda yazdığım olay..

Hocam konuda belirttiğim gibi işi sağlam yapmak gerekir elinizde muhakkak bi belge olması lazım ben yüzyüze ticaret yaparken bile parayı elden vermem her zaman bankadan dekont açıklamalı olarak gönderirim. Bi avukat aracılığıyla işlem yapsaydınız durum değişebilirdi diye düşünüyorum.

garajdakiwoswos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hocam hiç acıma falan yok. Hatta yeni avukat olmuş genç bir arkadaşım var. o da tüm davaları takip edecek. tanıdığınız bir avukat varsa mutlaka görüşün sadece dosya masrafınızı karşılayarak bu davalara bakacaktır. hatta davayı kazanırsa karşı taraftan da dosya masrafı haricinde kendi hakkını da alacağı için tüm davalara talip oldu. belki toplamda 1000 tl bile değil ama avukatın kişi başı alacağı ücret de en azında 300-400 tl olacağı için bu tip davaları almak isteyecektir. ve onlar için bu davalar çerez parası. hem de onlar için pr oluyor. düşünün siz avukat olmuşsunuz ve 10 tane ceza davası açıp kazanmışsınız. bu da onun için referans olacaktır. arkadaşın dediği gibi çok da kolay bu işer.

Kesinlikle hocam peşini bırakmadığınızda sonuca varacaksınız 30 tl için tutuklanması bile bence yeterli bir karşılık olacaktır. Bu devirde kimseye acımamayı öğrendim geç oldu ama zararın neresinden dönersen kârdır hani yalan yuva yapmış derler ya hala öyle insanlar piyasa mevcut malesef ama onlara dur demek de bizim görevimiz.